Vrijwilligers gezocht voor toegankelijkheidsapp


29 april 2015De komende tijd werkt organisatie `Ongehinderd' samen met de gemeente Amersfoort aan de ontwikkeling van een toegankelijkheidsapp voor mensen met een fysieke beperking. Deze app maakt het mogelijk om via de smartphone of tablet te zien welke horecagelegenheden in Amersfoort
toegankelijk zijn voor mensen met een fysieke beperking.

Om de app te kunnen maken hebben zij vrijwilligers nodig die horecalocaties willen bezoeken.

`Ongehinderd' zet zich in voor een toegankelijk Nederland. Dit doet de organisatie door locaties, zoals restaurants en winkels, te toetsen of te keuren. De resultaten hiervan worden getoond in de Ongehinderd App. Met deze app kan iedereen op elk moment van de dag en op iedere willekeurige plek
toegankelijke locaties vinden, delen en beoordelen.

Gezocht: testers

Om deze app te kunnen maken, zijn vrijwilligers nodig die horecalocaties willen bezoeken. De eerste vrijwilligers hebben een training gekregen en gaan binnenkort op pad. Amersfoort heeft echter veel horeca en kan dus nog meer vrijwilligers gebruiken.

Wie zich betrokken voelt bij mensen met een beperking en/of affiniteit heeft met toegankelijkheid, kan zich aanmelden om te helpen. Daarbij is het belangrijk dat u in het bezit bent van een smartphone en beschikt over voldoende tijd. Ook is het belangrijk dat u zelfstandig mobiel bent.

Wilt u helpen? Meld u zich dan aan via de website van Ongehinderd, www.ongehinderd.nl. Onderaan de pagina kunt u zich aanmelden als vrijwilliger.

Voor vragen kunt u terecht bij Desiree van Mourik van de gemeente Amersfoort: DGH.vanmourik@amersfoort.nl.

Facebook Twitter LinkedIn NuJij Email