Dierenparade opent gezinstentoonstelling Beestenboel in Museum Speelklok

PERSBERICHT

Dierenparade opent gezinstentoonstelling Beestenboel in Museum Speelklok

Eeuwenoude kerkpassage door museum éénmalig geopend voor mens en dier

Op 29 april om 15.00 uur wordt met veel beestenbombarie door ezels, varkens, koeien en schapen de vrolijke gezinstentoonstelling Beestenboel geopend in Museum Speelklok. Iedereen is welkom! Tijdens de opening van Beestenboel trekt er een stoet met dieren, orgels en mensen door het museum en wordt de eeuwenoude passage van de middeleeuwse Buurkerk weer éénmalig opengesteld.

Beestachtige opening

De vrolijke gezinstentoonstelling Beestenboel wordt op 29 april om 15.00 uur geopend. En jij kunt hierbij aanwezig zijn! Kom verkleed als dier of met je dierenknuffel om 14.45 uur naar Museum Speelklok in Utrecht en wandel mee in de stoet door de eeuwenoude doorgang van de Buurkerk. Bezoek daarna gratis de vrolijke gezinstentoonstelling met een grote speelmuur en waag een dansje in de kinderdisco op muziek van grote dansorgels.

De passage door de Buurkerk verbindt de Steenweg met het Buurkerkhof en werd in de middeleeuwen al gebruikt. Men liep zelfs met vee door de kerk! Een heus 'verkeersbord' uit die tijd is hiervan getuige: het verzocht de doortrekkende passant vriendelijk om tijdens de mis voor een andere route te kiezen. Dit bord is nog steeds te vinden in Museum Speelklok.

Gezinstentoonstelling Beestenboel

Vanaf 30 april tot 1 november is de vrolijke gezinstentoonstelling Beestenboel in Museum Speelklok te bezoeken. In de tentoonstelling spelen de muzikale dieren uit de collectie de hoofdrol! Deze beestjes zorgen al eeuwen voor vermaak. De dieren in de tentoonstelling zijn er in alle soorten en maten, van de Zingende Nachtegaal en het Konijn in de Kool, tot het aapje van de orgelman en de prent van de dansende poesjes op een speeldoos. En allemaal maken ze muziek!