Kop van Noord-Holland is tulpenkampioen


De Bollenstreek bij Leiden mag dan de naam hebben, de Kop van Noord-Holland is toch echt de bollenkampioen van ons land.

Callantsoog, 20150429 -- Het Centraal Bureau voor de Statistiek zette het aantal tulpenkwekers per regio op een rij. De Kop van Noord-Holland is duidelijk de winnaar. In dit grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld organiseert Stichting Bloeiend Zijpe op zondag 3 mei 2015 een unieke wandeldag over het boerenbollenland van de kwekers. Zo dicht bij zo veel bloeiende tulpen komt u anders nooit!

De Bloeiend Zijpe wandeldag zondag 3 mei 2015

· De wandeldag in het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld, in de Kop van Noord-Holland. · De wandelroute waar bijna geen asfalt aan te pas komt, maar voor 90% over het boerenbollenland gaat. · U komt op plekjes waar u normaal gesproken nooit mag wandelen!

Alleen op deze Bloeiend Zijpe wandeldag geven vijftig landeigenaren in de polder Zijpe toestemming om dwars door hun velden over aangegeven zandpaden te mogen wandelen. Er worden rayonhoofden aangesteld en families van de bollenkwekers zorgen voor gezellige koek-en-zopies langs de route. Zij kunnen - indien gewenst - de nodige uitleg geven over de bollenteelt.

Afstanden: 7½ - 15 - 20 - 30 kilometer. Sommige afstanden brengen de wandelaars door het bosrijke landgoed  “Het Wildrijk” van Landschap Noord-Holland, bekend om haar wilde hyacinten.  De liefhebber die 40 kilometer wil lopen, kan op eigen initiatief een extra route door het natuurreservaat “Het Zwanenwater” van Natuurmonumenten lopen. (Houdt er rekening mee dat wandelen over bollenland veel zwaarder is dan gemiddeld!)

Let op! Er zijn twee verschillende startlocaties, afhankelijk van uw gewenste wandelafstand!

15 en 30 km vanaf:
Tulpenland
Belkmerweg 65
1753 GD Sint Maartenszee

 en 20 km vanaf:
Camping de Nollen
Westerweg 8
1756 JD Callantsoog

Bij beide startplaatsen is er voldoende gratis parkeermogelijkheid!

Meer informatie vindt u op www.bloeiendzijpe.nl





Stichting Bloeiend Zijpe