Schapen op het Ballooërveld

Persbericht

Nationaal Park & Nationaal Landschap Drentsche Aa

Schapen op het Ballooërveld

Op zondag 3 mei a.s. organiseren het Nationaal Park en Nationaal Landschap Drentsche Aa een excursie over een van de grootste heidevelden van Drenthe, het Ballooërveld. De excursie start om 13:30 uur op de parkeerplaats bij de Schaapskooi in Balloo. Deelnemers zwerven onder leiding van een Nationaal Park gids over het Ballooërveld op zoek naar de schaapskudde. Het belang van de stichting Schaapskudde Balloo wordt toegelicht.

Het Ballooërveld ligt in het hart van het prachtige vijf-sterren landschap van de Drentsche Aa en wordt beheerd door Staatsbosbeheer. Tijdens de wandeling wordt de geologische en archeologische geschiedenis, de cultuurhistorie en de landschappelijke ontwikkeling van het terrein toegelicht. Aan het eind van de excursie kunnen de deelnemers een kijkje nemen bij de schaapskooi en in het wolatelier.

Waterdichte wandelschoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling. Na afloop van de wandeling wordt een bijdrage voor het Drentsche Aa gebiedsfonds gevraagd

Datum: zondag 3 mei

Startplaats: parkeerplaats bij de Schaapskooi in Balloo

Starttijd: 13:30 uur