4 mei herdenken? Zoek een parkeerplek

03-05-2015 - Weggebruikers kunnen op maandag 4 mei onderweg meedoen aan de Nationale Herdenking door tijdig een parkeerplaats te zoeken. Het is niet veilig om op de vluchtstrook te stoppen.

Op de elektronische borden boven de snelweg staat op maandag 4 mei vanaf 00.00 tot 20.05 uur de boodschap `Veilig herdenken? Zoek een parkeerplaats, niet op de vluchtstrook'. Op zondag 3 mei staat op diezelfde borden `4 mei herdenken? Zoek een parkeerplaats'. Ook via de actuele verkeersinformatie op onder andere radio en internet worden weggebruikers hierop geattendeerd.

Tot 2008 werd alleen tijdens de Nationale Herdenking zelf van 19.30 uur tot 20.05 uur een `Veilig herdenken'-boodschap getoond. Sindsdien zet Rijkswaterstaat, op verzoek van het Nationaal Comite 4 en 5 mei, de borden boven de weg langer in. Rijkswaterstaat wil met het ruimer inzetten van de borden boven en langs de weg een bijdrage leveren aan het veilig herdenken onderweg. Echter, actuele reisinformatie gaat altijd voor: op het moment dat er vertraging is, vervalt de `Veilig herdenken'-boodschap automatisch.

Rijkswaterstaat Verkeer- en Watermanagement | persbericht