Toto ondersteunt amateurvoetbal met 4,9 miljoen euro

Namens de KNVB (Koninklijke Nederlandse Voetbalbond) heeft bondsvoorzitter Michael van Praag vandaag uit handen van Peter Kuipers, Algemeen Directeur van De Lotto een symbolische cheque van 4.884.352 euro overhandigd gekregen. Het bedrag is volledig bestemd voor de ontwikkeling van het amateurvoetbal. De Lotto, waar Toto onderdeel vanuit maakt, heeft over 2014 42,7 miljoen euro afgedragen aan de sport - dat is ruim 70% van haar resultaat - en hiervan is bijna 4,9 miljoen euro bestemd voor de KNVB. De overhandiging vond plaats voorafgaand aan de KNVB bekerfinale op 3 mei tussen PEC Zwolle en Groningen in Stadion Feijenoord.

"Een fantastisch bedrag voor het amateurvoetbal'', aldus Michael van Praag.'' Met dit bedrag kan de KNVB het voetbal verder ontwikkelen en spelers de kans bieden langer actief te zijn op het voetbalveld. Ongeveer 1,2 miljoen voetballers en voetbalsters genieten wekelijks van het amateurvoetbal, van zaal- en vrouwenvoetbal tot aan de 35+ en 45+-competities. En dan zijn er ook nog honderdduizenden scheidsrechters, vrijwilligers en supporters die ieder weekeinde het voetbal mogelijk maken. Voor hen is deze cheque bedoeld. Dit geld komt volledig ten goede aan alle initiatieven die bijdragen aan onze mooie sport en de ontwikkeling hiervan. Daar gaan we - mede dankzij TOTO - mee aan de slag.''

"De Lotto, waar Toto onderdeel van uitmaakt, is er al meer dan 50 jaar voor de sport. Over 2014 heeft de KNVB via NOC*NSF bijna 4,9 miljoen euro van De Lotto ontvangen. Daarmee helpen we de voetbalverenigingen. Bijvoorbeeld doordat er competities kunnen worden opgezet en door jeugd-, trainers en scheidsrechtersopleidingen beschikbaar te stellen. Zo kan jong en oud onbezorgd blijven voetballen," aldus Peter Kuipers.

Toto hoofdsponsor Nederlands amateurvoetbal

Alle opbrengsten van De Lotto komen na aftrek van het prijzengeld ten gunste van de Nederlandse sport en goede doelen. Circa 70% van het resultaat van De Lotto wordt via NOC*NSF jaarlijks afgedragen aan de sportbonden waaronder de KNVB. Het bedrag dat de KNVB van NOC*NSF ontvangt komt ten gunste van het amateurvoetbal. Aan overige goede doelen waaronder het Oranje Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting circa 550 miljoen euro afgedragen.