Geuroverlast Maasbracht en omgeving(05-05-2015)


RSS

In Maasbracht, Wessem maar ook in de andere kernen van de gemeente Maasgouw wordt met regelmaat geuroverlast ervaren. Deze geuroverlast is in veel gevallen te herleiden tot de bedrijfsactiviteiten van Milieu Service Zuid en De Heus Veevoeder in Maasbracht.

Bij beide bedrijven loopt een traject om de geuroverlast te reduceren of zelfs mogelijkerwijze te beeindigen. De Heus Veevoeder is van plan om voor de zomervakantie een installatie te plaatsen waardoor de geuruitstoot grotendeels teniet wordt gedaan.

Handhavingstraject

De gemeente Maasgouw heeft bij Milieu Service Zuid een handhavingstraject gestart. Doel van dit handhavingstraject is om het teveel en verkeerd opgeslagen afval te verwijderen. Daarmee zal ook de geuroverlast voor de omgeving verminderd worden. Naar verwachting kan op korte termijn gestart
worden met de uitvoering van de werkzaamheden.

In maart heeft de gemeente Maasgouw 2 keer spoedbestuursdwang toegepast. De gemeente was van mening dat er door de omstandigheden op het terrein sprake was van brandgevaar. Daarom is in opdracht van de gemeente meer dan 1500 ton (67 vrachtwagencontainers) afval afgevoerd. De kosten hiervan
worden verhaald op Milieu Service Zuid. Voor meer informatie over beide trajecten kunt u terecht op de pagina Geuroverlast Maasbracht en omgeving. Hier leest u ook op welke manier u meldingen kunt doen of vragen kunt stellen.

Vragen of opmerkingen

Indien u naar aanleiding van dit bericht vragen of opmerkingen heeft, geeft u deze dan per e-mail door via info@gemeentemaasgouw.nl. Vermeld in de onderwerpregel MSZ/De Heus.