Bisschop: `We zijn broeders en zusters van de mensen in Nepal'


Bisschop: `We zijn broeders en zusters van de mensen in Nepal' 5-5-2015



Caritas Nepal kan alle hulp en steun van de Nederlandse katholieke gemeenschap gebruiken

Mgr. Van den Hende roept parochies in het bisdom op om in het weekend van 9 en 10 mei te bidden voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal en om een speciale collecte te organiseren. De collecte is op voorstel van Mgr. Punt, referent Missie en ontwikkelingssamenwerking.

"Wij doen een beroep op u om edelmoedig bij te dragen. Nepal heeft onze hulp hard nodig," aldus de Bisschoppenconferentie in een reactie vorige week. De laatste cijfers spreken over duizenden doden en meer dan 8 miljoen mensen die zijn getroffen door de verschrikkelijke ramp die zich op 25
april voltrok.

Mgr. Van den Hende: "Door in actie te komen en een speciale collecte te organiseren kunnen we als Kerk laten zien dat we daadwerkelijk broeders en zusters zijn van de mensen in Nepal."

De Bisschoppelijke Vastenaktie heeft voor deze collecte een bankrekeningnummer ter beschikking gesteld. Zij heeft een directe lijn met Caritas Nepal, waardoor de hulp van de Nederlandse kerkgemeenschap via de lokale Katholieke Kerk direct ter plaatse komt.

"De Kerk is daar waar nodig is, en helpt. [...] Caritas Nepal kan alle hulp en steun van de Nederlandse katholieke gemeenschap gebruiken," aldus de bisschop in de brief die hij verstuurde aan de parochies in het bisdom Rotterdam.

Bij de brief is een suggestie voor een voorbede opgenomen en een gebed.

* Download de brief van bisschop Van den Hende

Stichting Bisschoppelijke Vastenaktie
Rekeningnummer IBAN NL38 INGB 0002 0105 34
Onder vermelding van `Aardbeving Nepal'