Bergen op Zoom/Hoofddorp - Onderzoeken na ordeverstoringen 4 mei


Onderzoeken na ordeverstoringen 4 mei

Laatste update:
05-05-2015 | 16:45

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk West

Bergen op Zoom/Hoofddorp - De politie onderzoekt de verstoring van de 4-mei-herdenkingen in Bergen op Zoom en Hoofddorp. Twee nog onbekende jongemannen riepen in Bergen op Zoom in het voorbijgaan scheldwoorden. Ook in Hoofddorp stelt de politie een onderzoek in naar het gedrag van enkele
herrie schoppende jongeren tijdens de 4-mei-herdenking.

De dodenherdenking in Bergen op Zoom werd gehouden op het Thaliaplein. Tijdens de twee minuten stilte riepen twee voorbijgangers op de fiets leuzen en scheldwoorden. Twee agenten die deel uitmaakten van de erewacht bij het monument, waren hiervan getuige, evenals diverse bezoekers van de
herdenking. De politie heeft nadien contact gehad met een aantal aanwezigen die schande spraken over het gedrag van het duo. Een man die de jongens later aansprak op hun gedrag zou daarbij zijn bedreigd. Hij doet morgen aangifte van bedreiging.

Getuige?

Ondertussen is de politie een onderzoek gestart naar de identiteit van de jongens. Beschikbare camerabeelden worden teruggekeken en er is nauw contact met de gemeente Bergen op Zoom. Getuigen die de daders menen te kennen, worden opgeroepen om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.
Van de verstoring In Hoofddorp heeft de politie inmiddels de identiteit van een van de jongeren achterhaald. Ook daar verzoekt de politie getuigen om contact op te nemen via 0900-8844.