Nieuw Amsterdams Kinderkoor plant narcissen voor het Daffodil Project

PERSBERICHT

Nieuw Amsterdams Kinderkoor plant narcissen voor het Daffodil Project

5 MEI 2015, 11:00 UUR

PLANTAGE WESTERMANPLANTSOEN RONDOM HET OORLOGSMONUMENT

PLANTAGE MIDDENLAAN, AMSTERDAM

Het Nieuw Amsterdams Kinderkoor organiseert in samenwerking met het Amsterdamse 4/5 mei comite een bijzondere herdenkings-activiteit voor kinderen: zij kunnen in de narcistuin van het Daffodil Project, de enige in heel Nederland, nieuwe bollen komen planten. Ook volwassenen zijn natuurlijk van harte welkom!

Het Daffodil project is een initiatief van Am Yisrael Chai, een non-profit organisatie die zich wereldwijd inzet voor educatie, specifiek aan kinderen, over de Holocaust. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kwamen 1,5 miljoen kinderen om. De narcistuinen die overal ter wereld worden aangelegd door het project symboliseren al deze verloren jonge levens: met hun vorm en kleur roepen de bloemen de Jodenster in herinnering, en ze staan tegelijkertijd voor hoop.

De tuinen van het Daffodil Project zijn een wereldwijd levend monument, aangelegd door kinderen, om kinderen te herdenken. Voor meer informatie, zie www.daffodilproject.net.

De Amsterdamse narcistuin werd op 5 mei 2014 gestart als bijzondere extra activiteit bij de operaproductie Brundibár van het Nieuw Amsterdams Kinderkoor en Lustr. De opera werd tijdens de Tweede Wereldoorlog in kamp Theresienstadt uitgevoerd door de daar gevangen kinderen. Ela Weissberger, één van de weinige overlevenden van de oorspronkelijke cast van de opera, was bij het planten aanwezig. Dit jaar breiden we het aantal bloemen uit met iedereen die hierbij aanwezig kan en wil zijn. Bovendien zullen de officiele 'plaques' van het Daffodil Project, bordjes met uitleg, bij de tuin geplaatst worden!

Narcisbollen hoeven niet meegenomen te worden: ze zijn ter plekke beschikbaar tegen een vrije bijdrage van €1,- of meer. De opbrengsten komen 100% ten goede aann het Daffodil Project.

Het Nieuw Amsterdams Kinderkoor is een unieke zangopleiding waar kinderen worden opgeleid tot het hoogste niveau van koorzang, met specialisatie opera. Instromen kan zonder auditie voor kinderen en jongeren van iedere leeftijd vanaf vier jaar en ouder.

Dit bericht is vrij voor publicatie.