KinderBevrijdingsfestival opent seizoen Vondelpark Openluchttheater

Persbericht

Amsterdam, 29 april 2015

KinderBevrijdingsfestival opent seizoen Vondelpark Openluchttheater

Op dinsdag 5 mei begint het programma van het nieuwe seizoen met het gratis KinderBevrijdingsfestival, waar kinderen kunnen genieten van muziek, theater en cabaret. Het Kleine Theater speelt ‘Het Zigeunermeisje’ en VET Kindercabaret komt met de voorstelling ‘VET & Vunky’. Speciaal voor deze dag hebben Vincent Bijlo, Ellen ten Damme en de Konrad’s Vrijheidsband een programma voor kinderen gemaakt met de naam ‘Bevrijding 70’.

De middag begint met theater voor kleintjes. In de voorstelling ‘Het Zigeunermeisje’ van Het Kleine Theater staat onder meer het alleen zijn centraal. Huilend op een steen vraagt het Zigeunermeisje zich af waarom ze in zo een verdrietig liedje zit, totdat er plotseling personages van andere bekende liedjes voorbijkomen. Het Kleine Theater maakt voorstellingen in de vorm van sprookjes, waar zij een eigen draai aan geven, zodat ze niet eng zijn voor de kleinsten, maar ook zeker niet saai voor de oudste.

Vincent Bijlo, Ellen ten Damme en de Vrijheidsband van Konrad Koselleck nodigen het publiek uit om de 70ste verjaardag van de bevrijding te komen vieren, met verhalen van ‘Bevrijding’ zelf en muziek over de oorlog. Over hoe het voelt om niet te kunnen zeggen wat je wilt, over onderduiken en vervolging, over niet buiten kunnen spelen, soldaten, tanks, razzia’s en de avondklok. En waarom de Tweede Wereldoorlog eigenlijk zo heet.

VET Kindercabaret brengt de swingende voorstelling ‘VET & Vunky’ met live band en vette acts. De kinderen en ouders kunnen meezingen en meeswingen op mega-vette liedjes, en keihard lachen om de vetste en grappigste acts.

We sluiten de middag feestelijk af met muziek van Ellen ten Damme, samen met Vincent Bijlo en de Konrad’s Vrijheidsband. Met Nederlandse én Duitse liedjes.

Het KinderBevrijdingsfestival begint om 13.00 uur. Het Vondelpark Openluchttheater brengt vanaf 13 juni iedere zaterdagmiddag een jeugdvoorstelling. Dit jaar met onder meer optredens van Hakim, BonteHond, BEER Muziektheater, Wie Walvis en de voorstellingen die tijdens de theatercursus BuitenSpelen zijn gemaakt. Voor meer informatie en het hele programma, bezoek de website van het Vondelpark Openluchttheater www.openluchttheater.nl.

Vondelpark Openluchttheater KinderBevrijdingsfestival

13.00 Het Kleine Theater – Het Zigeunermeisje

14.00 Vincent Bijlo, Ellen ten Damme en Konrad’s Vrijheidsband

15.00 VET Kindercabaret – VET & Vunky

16.30 Ellen ten Damme, Vincent Bijlo en Konrad’s Vrijheidsband