Rolta India maakt joint venture bekend voor fabricage van geavanceerde Optronics producten in India

MUMBAI, May 5, 2015 /PRNewswire/ -- Rolta India Limited, een toonaangevende leverancier van innovatieve IT-oplossingen voor veel verticale bedrijfstakken, waaronder federale en staatsoverheden, defensie en binnenlandse veiligheid, heeft vandaag de ondertekening aangekondigd van de definitieve overeenkomsten voor de oprichting van een joint venture met Meprolight, een toonaangevend internationaal electro-optics bedrijf.

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20121023/570667 )

Met 51% in handen van Rolta en 49% in handen van Meprolight profiteert de JV van de overdracht van technologie van Meprolight voor de productie en ontwikkeling van state-of-the-art optronics-apparaten op basis van beeldversterker en thermische beeldvormingstechnologieen in India, om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar mogelijkheden voor nachtstrijd door de Indiase strijdkrachten en veiligheidsdiensten.

Deze JV wordt operationeel na ontvangst van de vereiste goedkeuringen van de respectieve overheden en maakt gebruik van een breed spectrum van geavanceerde technologieen op het gebied van optronics van Meprolight en Rolta's leidende positie in India, om te voldoen aan de uitgebreide eisen van defensie, paramilitaire troepen en de staatspolitie.

Mej. Orly Katsav, voorzitter, Meprolight Ltd., stelde, "Onze JV met Rolta zal de internationale aanwezigheid van Meprolight vergroten door middel van dit strategische partnerschap. De oprichting van deze joint venture is een belangrijke mijlpaal voor ons en dit win-win partnerschap zal de middelen en expertise van beide bedrijven optimaal benutten om de Indiase markte voor optronics en electro-optical apparaten te bedienen."

Dhr. K.K. Singh , voorzitter en algemeen directeur, Rolta India Ltd., verklaarde: "We zijn zeer verheugd om samen te werken met Meprolight voor de vorming van deze joint venture. Dit is een belangrijke gebeurtenis voor onze defensie-activiteiten en de volgende stap in onze inspanningen om de complete sensor-to-shooter keten aan te pakken door middel van inheemse oplossingen, gemaakt in India. Geleid door een reeks gemeenschappelijke waarden zal deze JV 'best practices' delen door middel van de overdracht van technologie en state-of-the-art optronics-productiemogelijkheden naar ons land halen."

Over Rolta

Rolta is een toonaangevende leverancier van innovatieve oplossingen voor vele verticale bedrijfstakken, waaronder federale en staatsoverheden, defensie/binnenlandse veiligheid, nutsbedrijven, verwerking, energievoorziening, financiele dienstverlening, fabricage, kleinhandel en gezondheidszorg.

Rolta staat bekend om haar uitgebreide portfolio van inheemse oplossingen op basis van in het veld bewezen Rolta IP, op maat gemaakt voor de Indiase defensie/binnenlandse veiligheid. Door een unieke combinatie van expertise op IT-, engineering- en geospatiaal gebied ontwikkelt Rolta buitengewone IP-gebaseerde 'cloud-ready' oplossingen om haar klanten wereldwijd in staat te stellen de kracht van BI, Big Data-analyse en IT-OT Fusion gemakkelijk te exploiteren. Rolta is een multinationale organisatie met hoofdkantoor in India. De onderneming opereert vanuit 40 locaties over de hele wereld en heeft in meer dan 45 landen projecten uitgevoerd. De aandelen van Rolta staan genoteerd aan BSE en NSE in India. De GDR's van de onderneming zijn genoteerd aan het Main Board van de Londense beurs. De niet-achtergestelde notes van de onderneming zijn genoteerd aan de beurs van Singapore.

Over Meprolight

Meprolight is een toonaangevend internationaal electro-optics bedrijf dat sinds 1990 systemen voor de infanterie, strijdkrachten, wetshandhavingsinstanties en civiele markten ontwikkelt, fabriceert en op de markt breng. Meprolight biedt uitgebreide oplossingen met een breed scala van producten die zich bewezen hebben in de strijd; elektro-optische en optische apparaten en zicht, nachtkijkers, thermisch zicht, laserafstandmeters, handheld afstandsmeters en brandbestrijdingssystemen en andere door tritium verlichte producten en accessoires voor veiligheidstoepassingen. Meprolight maakt deel uit van SK Group, een toonaangevende wereldwijde defensie- en beveiligingsgroep van bedrijven. SK Group bestaat uit een groep van bedrijven die in handen is van en gecontroleerd wordt door Samy Katsav. De groep is wereldwijd voornamelijk actief in de defensie-industrie, het internationale bedrijfsleven en vastgoedactiviteiten.

Ga voor meer informatie naar http://www.rolta.com

Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20121023/570667

Rolta India Limited