Total introduceert TOTAL EXCELLIUM New Generation

PARIS, May 5, 2015 /PRNewswire/ -- Total introduceert TOTAL EXCELLIUM New Generation, een nieuwe lijn brandstoffen die motoren schoonmaakt en duurzame beveiliging biedt. Dankzij de verbeterde formule presteren motoren beter en verbruikt de motor minder brandstof en produceert de motor minder vervuilende uitstoot. De nieuwe generatie benzine ongelood en diesel is verkrijgbaar in ieder Total tankstation waar TOTAL EXCELLIUM wordt verkocht. Op dit moment wordt TOTAL EXCELLIUM New Generation al in 18 landen verkocht.

"Deze lancering vertegenwoordigt een nieuwe stap in innovatie en zal onze klanten helpen beter en minder te verbruiken dankzij onze brandstoffen," aldus Philippe Montanteme, Senior VP Strategy, Marketing en Research bij Total Marketing & Services.

Klik hier om de multimedia nieuwspublicatie te bekijken of ga naar http://www.total.nl : http://www.multivu.com/players/English/7494051-total-excellium-fuel

Een schone motor verbruikt minder brandstof, vervuilt minder en gaat langer mee Terwijl nieuwe motoren steeds betere prestaties leveren, worden ze wel gevoeliger voor afzettingen. Een opeenhoping van afzettingen kan de werking van de motor beinvloeden en een negatieve invloed hebben op de prestaties. Dit resulteert in een hoger brandstofverbruik, een toename in schadelijke uitstoot en minder vermogen.

Daarom is de formule van TOTAL EXCELLIUM New Generation geoptimaliseerd met specifieke reinigingsadditieven om de vitale delen van de motor te reinigen en deze op de lange duur schoon te houden. Dit resulteert tot 93%[1] minder afzettingen voor dieselmotoren en tot 99% minder afzettingen voor benzinemotoren.

Door afzettingen in het injectiesysteem te elimineren, zorgt TOTAL EXCELLIUM New Generation ervoor dat motoren ook na langere tijd optimaal blijven presteren. De additieven in de brandstof bevatten moleculen die wrijving tussen metalen onderdelen, en dus ook slijtage, verminderen. Hierdoor wordt de levensduur van de motor verlengd.

Samen leiden deze reinigings- en wrijvingreducerende technologieen tot gereduceerd brandstofverbruik en lagere CO2-emissies.

De marketingcampagne heeft dan ook als kernboodschap:

TOTAL EXCELLIUM New Generation

De brandstof die uw motor reinigt, kilometer na kilometer!

TOTAL EXCELLIUM New Generation Research&Development feiten en cijfers:

- Meer dan 250 onderzoekers leggen zich toe op de ontwikkeling van brandstof, smeermiddelen en bitumenproducten in het Total onderzoekcentrum in Frankrijk.

- Meer dan 15.000 testuren (motor- en wegentesten - gelijkwaardig aan 300.000 gereden kilometers)

1. Vergeleken met brandstoffen zonder specifieke additieven.

Total is een mondiaal producent en leverancier van geintegreerde energie, een vooraanstaand internationaal olie- en gasbedrijf, en staat tweede op de wereldranglijst voor exploitanten van zonne-energie. Onze doelstelling is betere energie die veiliger, schoner, efficienter en innovatiever is en toegankelijk voor zoveel mogelijk mensen. Onze 100.000 medewerkers spelen een actieve rol door ons te helpen dit doel te bereiken. Als een maatschappelijk verantwoorde onderneming streven wij ernaar dat onze activiteiten in meer dan 130 landen wereldwijd, consistente economische, maatschappelijke en ecologische voordelen bieden. http://www.total.com

Video:

http://www.multivu.com/players/English/7494051-total-excellium-fuel

Total SA