Besluiten en plannen van het college van Burgemeester en Wethouders ..


In de vergadering van 21 april jl. is o.a. aan de orde geweest:

Mandaatregister 2015

In de mandaatregeling en het mandaatregister wordt vastgelegd welke mandaten het college aan de directeuren en behandelend ambtenaren geeft. Het werken uitbesteden van de begraafplaatsregistratie vormt de aanleiding voor aanpassing van het mandaatregister.

Pilot IBN arbeidsintegratie doelgroep 30-80% Participatiewet

De gemeente Boekel gaat in samenwerking met ISD Optimisd en IBN starten met een re-integratieproject. Voor dit project worden 12 kandidaten met een uitkering op grond van de Participatiewet geselecteerd. Kandidaten worden persoonlijk benaderd door de klantmanager van Optimisd.

Evaluatie Pilot Huishoudelijke Verzorging

Het college:

* gaat de `Evaluatie van de Pilot huishoudelijke Verzorging' aanbieden aan de gemeenteraad;
* heeft ingestemd met eenmalige financiele compensatie `a EUR 60,- per client voor frictiekosten bij 6 aanbieders door overname van oud-clienten en oud-medewerkers van Pantein-Vivent BV vanwege het faillissement van Pantein - Vivent BV;
* heeft ingestemd met de verruiming van de uitvoeringskaders voor de Huishoudelijke Hulp Toelage;
* heeft ingestemd met het communicatieplan voor verruiming van de uitvoeringskaders voor de Huishoudelijke Hulp Toelage.

Aanschaf zonne-energiesysteem voor het gemeentehuis

De gemeente Boekel heeft deelgenomen aan de collectieve inkoopactie van zonnepanelen georganiseerd door de Cooeperatie Boekel Energie. Naar aanleiding daarvan heeft de gemeente een offerte ontvangen van de geselecteerde aanbieder Direct Solar. Het college heeft besloten om akkoord te gaan met
deze offerte en Direct Solar opdracht te geven om zonnepanelen te plaatsen op het dak van het gemeentehuis. Deze zonnepanelen zullen voldoende elektriciteit opwekken om het verbruik van het raadhuis te compenseren.