12e editie Ondernemerscafe Gemeente Bladel wederom succesvol


Op 16 april vond de 12e editie van het Ondernemerscafe plaats bij "Landgoed De Biestheuvel" in Hoogeloon.

Ondernemerscafe gemeente Bladel

Voor deze avond waren Lambert van Nistelrooij, lid van het Europees Parlement, en Frank Werst, directeur Diffutherm te Hapert, als sprekers uitgenodigd.

Onder het thema `Drempels weg' binnen Europa, gaf Lambert van Nistelrooij aan dat de interne markt binnen Europa vooral voor bedrijven in de grensregio veel kansen biedt. Door het verlagen van drempels, of beter, het weghalen ervan, kunnen bedrijven veel (meer) voordeel behalen. Daarnaast werd
er ingegaan op de mogelijkheden om investeringen voor MKB bedrijven gemakkelijker mogelijk te maken via o.a. subsidiemogelijkheden, harmonisatie van Europese richtlijnen en regelgeving of samenwerking. Frank Werst haakte hierop in door als praktijkvoorbeeld de mogelijkheden voor subsidie- en
kapitaalverstrekking aan te halen. Zo noemde hij de subsidie voor innovatievere producten, gebundeld via Stichting IPK, welke juist voor MKB-bedrijven geschikt is. Het belang van open grenzen werd door hem nogmaals onderstreept.

Het Ondernemerscafe wordt georganiseerd door Ondernemersvereniging Bedrijventerreinen Gemeente Bladel (OBGB), Bladel Centrum, MKB Hapert-Hoogeloon, Land van de Zaligheden, ZLTO en de gemeente Bladel.