Locoburgemeester Spaanderman reikt verkeersdiploma's uit


[IMG]

Locoburgemeester Wil Spaanderman omringd door leerlingen van basisschool Kornak bij de uitreiking van de verkeersdiploma's 2015 (foto: gemeente Uitgeest).

woensdag, 6 mei 2015 Aan 177 kandidaten

Zoals ieder jaar was het een zonovergoten ochtend bij de uitreiking van de verkeersdiploma's in Uitgeest. Locoburgemeester Wil Spaanderman reikte deze op donderdag 30 april 2015 op het plein voor het gemeentehuis uit aan de leerlingen van groep 7 van de vijf Uitgeester basisscholen.

Bijna alle 177 kandidaten zijn dit jaar volledig geslaagd. Om te beginnen werden hun fietsen technisch gekeurd. Naast een theoretisch examen moesten zij uiteraard de bekende rijproef door het dorp afleggen. Twee van de kandidaten moeten die proef nog een keer opnieuw afleggen. De geslaagden
kregen van de gemeente een presentje en natuurlijk een flesje frisdrank in het zonnetje. De organisatie van het verkeersexamen was als vanouds in de goede handen van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Uitgeest.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------