Het Jaarverslag 2014 van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking is v..


Datum: 07 mei 2015

Jaarverslag 2014

Het Jaarverslag 2014 van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking is sinds begin mei online en in hardcopy beschikbaar. Het verslag is binnenkort ook verkrijgbaar als digitale applicatie (BE-COOPERATION) via Apple in de APP StoreExterne link (iOS) en de Google Play storeExterne link (Android).

Het jaarverslag komt tegemoet aan de wettelijke verplichtingen om jaarlijks op een coherente manier te rapporteren aan het federaal Parlement over de resultaten en activiteiten van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking in het voorbije jaar. Het jaarverslag wil daarnaast iedereen bereiken die
begaan is met ontwikkelingssamenwerking.

De klemtonen van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking in 2014 komen aan bod in deel I: actuele stand van zaken, coherent beleid in samenhang met ontwikkelingsdoelstellingen en diverse thematische benaderingen zoals sociale bescherming, duurzame en rechtvaardige groei, landbouw en
voedselzekerheid.

In deel II wordt uitgebreid ingegaan op de Belgische Ontwikkelingssamenwerking op het terrein. De Belgische officiele ontwikkelingshulp binnen de huidige budgettaire context, de geografische programma's, de humanitaire hulp en de sensibiliseringsacties in Belgie worden hier voorgesteld.

Een stand van zaken van de Millenniumdoelen en meer bepaald een overzicht van de Belgische bijdragen aan de MDG 3 `Gendergelijkheid bevorderen en de positie van de vrouw versterken' alsook de MDG's 4 en 5 `Kindersterfte en moedersterfte terugdringen' worden uiteengezet in deel III.

Het Jaarverslag 2014 kan hierExterne link gedownload worden. Samenvattingen kunnen gratis aangevraagd worden via dit formulierExterne link.