Tweede editie van het Vlaamse Film Festival in Utrecht & Amsterdam

persbericht

Tweede editie van het Vlaamse Film Festival in Utrecht & Amsterdam

7 t/m 10 mei in het Louis Hartlooper Complex, Utrecht

15 & 16 mei in Kriterion, Amsterdam

Utrecht, 19 februari 2015

Vlaanderen kent een verrassend rijke en productieve filmtraditie. Afgelopen jaar is er weer een berg bijzonder moois gemaakt en daarom presenteert het Utrechtse filmtheater Louis Hartlooper Complex (LHC) samen met mediapartner VPRO Cinema de tweede editie van het Vlaamse Film Festival (VFF). Van 7 t/m 10 mei 2015 in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Daarna gaat het festival op reis naar Amsterdam: op 15 en 16 mei 2015 is er een on tour-programma in Kriterion.

Dit jaar vieren we het twintigjarig bestaan van het cultureel verdrag tussen Nederland en Vlaanderen en het VFF viert mee! Na een succesvolle eerste editie staat de verrassende en prikkelende Vlaamse film in mei opnieuw in de schijnwerpers, in zowel Utrecht als Amsterdam, klaar om Nederland weer te veroveren.

De beste nieuwste films

De Vlaamse film viert hoogtij. De maakdrift van Vlaamse makers is ongeëvenaard en Nederland genoot daar met volle teugen van in mei 2014, tijdens het aftrap van het VFF in Utrecht. Als opwarmertje presenteerden we onder andere een inhaalprogramma met must sees uit de Vlaamse cinema. In 2015 uitsluitend het beste nieuwste van de Vlaamse cinema. Met Nederlandse premières, een hele bups veelbelovende kortfilms, een uitstapje naar Wallonië, een kennismaking met de Vlaamse animatie (i.s.m. het Holland Animation Film Festival) en prachtige tv-series. Op zaterdag 9 mei presenteert VPRO Cinema bovendien een selectie premiere- en kortfilms tijdens 'VPRO Cinema Presenteert'. Na afloop van de films organiseren we een tal van q&a's, waarbij Vlaamse makers en Nederlands publiek de kans krijgen om elkaar te ontmoeten en inspireren.

Randprogramma

Behalve een uitgebreid filmprogramma zal er tijdens het VFF van alles te doen zijn ter verdieping en vermaak. Festivalbezoekers kunnen uitkijken naar talkshows door VPRO Cinema, het Literatuurhuis en deBuren, we presenteren een uitgebreid live muziekprogramma in samenwerking met Utrechts poppodium EKKO en het Amsterdamse de Brakke Grond en natuurlijk staan er Belgische biertjes en lekkers uit de Vlaamse keuken op het menu.

Samen met…

Het VFF wordt georganiseerd door het Louis Hartlooper Complex, Kriterion en mediapartner VPRO Cinema. Tijdens de tweede editie van het VFF wordt er bovendien samengewerkt met o.a. de Brakke Grond, Het Literatuurhuis, deBuren, het Algemeen-Nederlands Verbond, Holland Animation Film Festival, EKKO en Cineville.

In de komende weken onthult het VFF verschillende (première)films, muziekoptredens en aanwezigheid van (bekende) Vlaamse gasten. Vanaf half april staat het volledige programma online op www.vlaamsefilmfestival.nl en start ook de kaartverkoop.

Heel graag tot in mei, in het Louis Hartlooper Complex of Kriterion!

EINDE PERSBERICHT