Rijswijk bindt strijd aan tegen berenklauw

PERSBERICHT

Rijswijk bindt strijd aan tegen berenklauw

7 mei 2015

Wethouder Ronald van der Meij ontving donderdag 7 mei in het Elsenburgerbos een herder met haar schaapskudde. De 250 schapen werden over de openbare weg naar de terreinen geleid en hadden na deze tocht wel zin in een groene hap. De kudde doet eerst het Elsenburgerbos aan en verplaatst zich daarna naar het Wilhelminapark en de tegenover het park gelegen Avonturenspeelplaats aan de Tubasingel.

Vanaf dat moment is de herder met haar schapen drie weken lang te vinden in de recreatiegebieden Elsenburgerbos, Wilhelminapark en de groenzones langs de A4. De schaapskudde wordt in Rijswijk ingezet om de berenklauw te bestrijden en te grazen op graslanden die moeilijk bereikbaar zijn met de maaimachines. Van der Meij is verheugd dat er op deze manier een bijdrage geleverd kan worden aan de veiligheid en leefbaarheid van de recreatiegebieden. “Voor mensen is de berenklauw een vervelende plant die bij aanraking zelfs brandwonden kan veroorzaken. Maar voor de schapen is deze plant niet schadelijk en is het zelfs een lekkernij“.

De herder laat graag het samenspel tussen herder, hond en schapen zien. Zij geeft u ook graag antwoord op uw vragen. Iedereen is van harte welkom om het schouwspel tussen mens en dier van dichtbij mee te maken. Aan bezoekers wordt vriendelijk verzocht de hond aan de lijn te houden. De kudde schapen komt dit jaar in de periode van mei tot december steeds om de zeven weken terug naar Rijswijk.