‘Europa om de hoek Kijkdagen’ in het Drents Museum

‘Europa om de hoek Kijkdagen’ in het Drents Museum

Op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 mei 2014 organiseert het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) de zogeheten ‘Europa om de hoek Kijkdagen’. De SNN wil het grote publiek kennis laten maken met de vele innovatieve en unieke projecten in het noorden, die dankzij Europese subsidie tot stand zijn gekomen. De vernieuwing van het Drents Museum behoort ook tot deze unieke projecten. Tijdens deze ‘Europa om de hoek Kijkdagen’ organiseert het Drents Museum speciale instaprondleidingen over het museumgebouw en zijn er extra activiteiten voor kinderen.

Instaprondleidingen gebouw

De nieuwe vleugel van het museum oogst veel bewonderling en lof van het publiek en experts. Voor degenie die meer wil weten meer wil weten over de bijzondere gebouwen van het museum is er een instaprondleiding door de resten van het oude klooster, het fraaie voormalige provinciehuis en de spectaculaire nieuwbouw. Ontdek de geheimen van het gebouw die voor andere bezoekers verborgen blijven.

Voor wie: volwassenen

Wanneer: 8,9 en 10 mei om 13.30 en 15.00 uur

Duur: 60 minuten

Waar: startpunt oude entree Drents Museum

Op stap met Connie of Kees

Tijdens de Kijkdagen kun je op stap met Connie (of Kees). Ontmoet een mammoet, maak kennis met de veenlijken, dans in de balzaal of bestuur de oudste boot ter wereld. Connie (of Kees) neemt je mee op een onvergetelijke en soms hilarische verrassingstocht door het hele museum.

Voor wie: familie met kinderen van 4 - 12 jaar

Wanneer: 8,9 en 10 mei om 13.00 en 14.30 uur

Duur: 60 minuten

Waar: startpunt Infobalie

Aanmelden: op de dag zelf bij de Infobalie (let op: vol = vol)