Bereikbaarheid wijken tijdens Olympia's 3M Tour


Gepubliceerd op: 13 mei 2015, Laatst bewerkt op: 13 mei 2015

Tijdens de slotetappe van Olympia's 3M Tour is de bereikbaarheid van sommige wijken beperkt.

Olympia's Tour start rond 12:00 uur en finisht rond 16:00 uur. Het parcours wordt, naar verwachting, rond 11:00 uur gesloten en omstreeks 16:00 uur weer vrijgegeven. Als uw auto zich binnen het gebied waarop de wielerwedstrijd wordt verreden verbindt, zijn ook tijdens het evenement altijd
mogelijkheden Rijswijk te verlaten. U moet er echter rekening houden met vertragingen. Ook kan het zijn dat u een andere route moet rijden dan u gewend bent.

Parkeervergunningen

De maatregelen rondom Olympia's Tour zijn van kracht op zondag 17 mei tussen 11:00 en 17:00. Op dat moment is het in de vergunninggebieden vrij parkeren. Op sommige plekken kan het wel zijn dat u moet betalen om te parkeren, hiervoor kunt u op de website van de gemeente, of op de
parkeerautomaten kijken.

Muziekbuurt (tussen Harpsingel-Admiraal Helfrichsingel-S.W. Churchilllaan-spoor)

Dit gebied is door de wielerronde moeilijk bereikbaar. Om toch de wijk te bereiken of te verlaten wordt er bij kruising Fagotstraat-Harpsingel de mogelijkheid geboden de buurt te verlaten en binnen te rijden onder toezicht van verkeersregelaars. Via de Ocarinelaan - Admiraal Helfrichsingel -
Prinses Beatrixlaan kan de wijk verlaten/bereikt worden.

Muziekbuurt overig

De wijk is via de Prinses Beatrixlaan bereikbaar. Het zal wel drukker zijn waardoor u bij vertrek en aankomst tijdens de wielerkoers rekening dient te houden met extra reistijd. De Admiraal Helfrichsingel is tussen de Harpsingel en de Klaroenstraat afgesloten. Om bij de Prinses Beatrixlaan te
komen dient u dus binnendoor via de Clavecimbellaan - Bazuinlaan / Ocarinelaan - Admiraal Helfrichsingel naar de Prinses Beatrixlaan te rijden.

Muziekbuurt: flat S.W. Churchilllaan 375-875

De parallelweg van de S.W. Churchilllaan tussen de Prinses Beatrixlaan en de Harpsingel is afgesloten.

Via de achterzijde (Fagotstraat) is de flat per auto wel te bereiken. In overleg met verkeersregelaars kunt u wel wegrijden via de Harpsingel - Fagotstraat - Ocarinlaan - Admiraal Helfrichsingel - Prinses Beatrixlaan.

Muziekbuurt: flat Klaroenstraat (Paulinesymfonie)

Tijdens de tour, tussen 11:00 en 16:00 kunt u de parkeerplaats niet per auto bereiken. U kunt de auto in de wijk parkeren en te voet oversteken naar de flat. In overleg met de verkeersregelaars kunt u wel de parkeerplaats verlaten en via de Tubasingel-Bazuinlaan-Admiraal Helfrichtsingel de
wijk verlaten.

Steenvoorde (tussen Dr HJ van Mooklaan- Mgr. Bekkerslaan)

Dit gebied is via de Martin Campslaan - Johan Hamelinkpad - Breebaartlaan - H Kuipers-Rietbergpad - Pater Doumenstraat - Mgr. Bekkerslaan - S.W. Churchilllaan in en uit te rijden.

Ook is er een oversteek mogelijk van de Martin Campslaan naar de Albert Schweitzerlaan over de Dr. H van Mooklaan. Woningen aan de Ds. v/d Boschlaan en Wiardi Beckmanlaan kunnen via het parkeerterrein van de Boschflats de Martin Campslaan bereiken.

De overige aansluitingen op de Dr. H van Mooklaan zijn afgesloten van 11:00 tot ca. 16:00.

Steenvoorde (tussen Dr HJ Van Mooklaan-A4-Prinses Beatrixlaan)

Dit gebied incl. Hoekpolder is via de Prinses Beatrixlaan ontsloten. Houdt er rekening mee dat het op de lokale wegen door de woongebieden drukker zal zijn.

Verkeer van een naar de sportvelden aan de Weidedreef (onder Hoekpolder) worden ontsloten via de Goedendorplaan en het onder toezicht van verkeersregelaars tijdelijk toestaan van verkeer over het fietspad naar de Weidedreef.

Route:

Goedendorplaan - Albert Schweizerlaan - Petronella Voutestraat - Henri Dunantlaan - Wethouder Brederodelaan - Prinses Beatrixlaan

Steenvoorde (flat Mgr. Bekkerslaan 615-861)

de parallelweg voor de flat tussen de Florence Nightingalestraat en de Dr. HJ van Mooklaan is tijdens de koers afgesloten.

Ministerbuurt

De ministerbuurt is tijdens de wielerkoers in tweeen gesplitst doordat de route via de Prinses Margrietsingel-Prinses Marijkesingel en Minister Aalberselaan is afgesloten.

Er is voor autoverkeer op deze route geen oversteekmogelijkheid.

De wijk is bereikbaar via de S.W. Churchilllaan, Schaapweg en vanaf de Prinses Beatixlaan, en beperkt vanaf de Generaal Spoorlaan.

Routes:

Dr. Wibautlaan - S.W. Churchilllaan / Prinses Marijkesingel - Schaapweg / Minister Talmalaan - Schaapweg

Prinses Irenelaan - Prinses Beatrixlaan / Pa van der Steurlaan - S.W. Churchilllaan

Artiestenbuurt

De Steenvoordelaan is aan de zijde van de S.W. Churchilllaan tijdens de wielerkoers permanent afgesloten. De buurt is daardoor alleen via de Generaal Spoorlaan bereikbaar. Doordat de Generaal Spoorlaan tussen de Schaapweg en de Huis te Landelaan in genoemde richting is afgesloten is de
bereikbaarheid beperkt.

Er is een oversteek bij de kruising Generaal Spoorlaan-Steenvoordelaan onder toezicht van verkeersregelaars.

Route's:

Uit: Steenvoordelaan - Generaal Spoorlaan ri Prinses Beatrixlaan

In: Prinses Beatrixlaan - van Vredenburchweg - Steenvoordelaan / Burgemeester Elsenlaan - Generaal Spoorlaan - Steenvoordelaan

Stationsbuurt: Flat Eisenhowerplein (Orient Express)

Tijdens de tour is de parkeergarage van de Orient Express niet te bereiken. Wilt u tussen 11:00 en 16:00 met de auto weg dan kunt u deze voor 11:00 in de omliggende wijken parkeren.

Stationskwartier

Het stationskwartier is tijdens de wielerkoers moeilijk bereikbaar. Er is een oversteek bij de Dr. H Colijnlaan onder toezicht van verkeersregelaars.

Routes

Uit: JHA Schaperlaan - Huis te Landelaan ri Generaal Spoorlaan

In: Generaal Spoorlaan - Dr. H. Colijnlaan (oversteek Huis te Landelaan) / Karel Doormanlaan - Huis te Landelaan - JHA Schaperlaan (oversteek)

Te Werve (m.n. zijde Huis de Landelaan)

De wijk is niet via de Huis te Landelaan te bereiken.

Routes:

Uit: Huis te Landelaan ri Generaal Spoorlaan / Dr. H. Colijnlaan - Generaal Spoorlaan / Karel Doormanlaan - Burgmeester Elsenlaan

In: Generaal Spoorlaan - Dr. H. Colijnlaan / Karel Doormanlaan

Havenkwarier

Via de Handelskade zijn de straten van het Havenkwartier bereikbaar. Tijdelijk zal eenrichtingsverkeer in de Klipperstraat en de Galjoenstraat worden opgeheven.

Bomenbuurt (rest onder S.W. Churhilllaan), is bereikbaar via de Handelskade.

Via de Handelskade is het gedeelte van de Bomenbuurt tussen de Sir Winston Churchilllaan, de Thierenskade, en de Haven te bereiken. Om de bereikbaarheid te garanderen zal het eenrichtingsverkeer op de Thierenskade tussen de Sparrelaan en de Sir Winston Churchilllaan worden opgeheven.

De kruising Populierlaan - Sparrelaan zal voor het weekend nog voorzien zijn van verharding.

Het wegvak Populierlaan tussen de Sparrelaan en de Plataanstraat zal nog niet voorzien zijn van verharding maar is voor lokaal verkeer wel te gebruiken om in de Plataanstraat te komen.

Route: Handelskade - Populierlaan

Cederlaand-Thierenskade-Beuklaan

Deze straten zullen niet vanaf de S.W. Churchilllaan of de Huis te Hoornkade bereikbaar zijn. Om de woningen bereikbaar te houden zal er een mogelijkheid onder begeleiding van verkeersregelaars worden geboden via de verbinding over de Huis te Hoornkade bij de Thierenskade.

Eenrichtingsverkeer in deze straten zal tijdelijk worden opgeheven.

Routes:

Uit: Huis te Hoornkade ('oversteek'/verkeersregelaars) - Thierenskade - Sparrelaan - Populierlaan /Larikslaan - Lijsterbeslaan - Populierlaan

In: Populierlaan - Plataanstraat - Thierenskade - Sparrelaan - Lijsterbeslaan - Larikslaan - Huis te Hoornkade ('oversteek'/verkeersregelaars) - Thierenskade

Hardenbroeklaan

De omgeving van de Hardenbroeklaan is tijdens de tour beperkt bereikbaar. Onder toezicht van verkeersregelaars kunt u via het Jaagpad de wijk verlaten.

Route: Hardenbroeklaan (thv hsnr 75) - Jaagpad ('oversteek'/verkeersregelaars)

Lange Kleiweg afgesloten tijdens het evenement

In verband met parkeren tbv sportvoorzieningen zal parkeren op de voormalige TH-locatie middels verkeersregelaars worden geregeld.

Kesslerpark

Afgesloten tijdens het evenement

Bedrijven-specieke functies

In overleg met contactpersonen van bedrijven en specifieke functies op en direct aan de route worden indien mogelijk maatwerk oplossingen geboden. Indien u hier vragen over heeft kunt u contact opnemen met wielerronde@rijswijk.nl

Hulpdiensten

Hulpdiensten hebben altijd toegang. Indien zich een calamiteit zou voordoen op de route dan zal de koers tijdelijk worden geneutraliseerd of in het ergste geval zelf worden stilgelegd.

Zie ook

* Olympia's 3M Tour in Rijswijk

[IMG]

De oudste rittenkoers van Nederland is springlevend en wordt dit jaar verreden van 12 tot en met 17 mei. De slotetappe van deze zesdaagse rittenkoers, wordt gereden in Rijswijk op zondag 17 mei. In deze wedstrijd nemen de eliterenners uit de Nederlandse en buitenlandse ploegen het tegen
elkaar op. In maar liefst zeven verschillende regio's in Nederland en Belgie wordt gestreden om de gele trui.

* Deel Bereikbaarheid wijken tijdens Olympia's 3M Tour op Facebook
* Twitter