AArdbloei, het verhaal van de Drentsche Aa, is los

Het Nationaal Park Drentsche Aa is een bijzonder Nationaal Park waarin mensen wonen, werken en leven. Om dit bijzondere aspect te benadrukken in het kader van "50 jaar gedachtenplan Drentsche Aa" heeft de BOKD (Brede overleggroep Kleine Dorpen) het initiatief voor het project AArdbloei gestart en uitgewerkt. In dit project staan de bewoners van de Drentsche Aa centraal.

Op vier plekken in het Drentsche Aa gebied gaan kunstenaars, of zoals wij ze noemen verhalenmakelaars, in juni een maand lang in een van de dorpen wonen. Hier halen ze, met de bewoners, de gewone en bijzondere verhalen over de betrokkenheid met het landschap naar boven. Het uiteindelijke doel is om de beleving van het wonen, werken en leven in het bijzondere gebied te vertalen in een kunstzinnige verbeelding die bij het dorp en de verhalenmakelaar past. Deze verbeeldingen worden op 2 juli op het congres "Het experiment van de Drentsche Aa" in Zeegse aan het publiek gepresenteerd.

Op zondag 10 mei is het project AArdbloei van start gegaan in Oudemolen met een enthousiaste en inspirerende bijeenkomst van de verhalenmakelaars, de projectleider van de BOKD Luit Hummel en de artistiek projectleider en theatermaakster Nelleke Simons. Met een inspirerende wandeling door het gebied met een boswachter van Staatsbosbeheer en aansluitend een workshop over AArdbloei hebben de verhalenmakelaars voor het eerst kennisgemaakt met het gebied.

Wilt u als bewoner van het Drentsche Aa gebied meedoen met AArdbloei?

Neem dan contact op met de verhalenmakelaar bij u in de buurt: Niek in Oudemolen, Marga in Balloo, Sarah & Freya in Schoonloo en Renee bij Eext. Info verkrijgbaar via de BOKD.

Meer AArdbloei op www.aardbloei.nl of facebook: https://www.facebook.com/BOKDdrenthe?fref=ts