Politiecontrole motorclubs leidt tot file op A76


16 mei 2015, 21:41

De politie heeft vanavond meerdere motorrijders gecontroleerd op de A76 rondom knooppunt Kerensheide. De actie was gericht op outlawbikers van motorclubs. Op Twitter maken veel mensen melding van het voorval.

Bij de actie werden politiemotoren, Mobiele Eenheid en een politiehelikopter ingezet. De actie trok veel bekijks van automobilisten in beide richtingen. Mede daardoor ontstonden rondom het knooppunt Kerensheide al snel na aanvang van de actie files. Zowel de A76 als de A2 liepen vast. Het
ingrijpen van de politie was uiteindelijk kort maar krachtig: het hoogtepunt van de politieactie viel even na 19:15 uur.

Volgens de Politie Limburg zijn bij de actie geen strafbare zaken aan het licht gekomen. Toen de controle na 19:30 uur weer klaar was werd de A76 weer helemaal vrijgegeven. De files losten toen in beide richtingen snel op.

#A76 #file op de autoweg van Geleen richting endhoven stond een een motor rijder midden op de snelweg naast zijn motor. Leek iemand van mc

a** Benito (@benitodj) May 16, 2015

@Chicky1983 een controle van een aantal voertuigen. Niets aangetroffen daarbij. Wel wat oponthoud voor het verkeer, inmiddels weg vrij.

a** Politie Limburg (@PolLimburg) May 16, 2015

Foto: Ron de Rooy

Foto: (c) VID