Flashmob: Hart Voor Roemeense Zwerfhonden

*Persbericht*

Wereldwijde demonstratie: Yes! We Care!

Flashmob: Hart Voor Roemeense Zwerfhonden!

Op zaterdagmiddag 16 mei 2015, verzamelen dierenliefhebbers zich om 13.00 uur op het grote grasveld bij de Euromast in Rotterdam om middels een flashmob te demonstreren tegen de massadoding van Roemeense zwerfhonden. In Roemenië worden dagelijks honderden zwerfhonden op afschuwelijke wijze gedood, nadat het Roemeense Constitutionele Hof hiervoor in september 2013 toestemming heeft gegeven.

Europese belastingbetalers dragen onbewust bij aan deze massale afslachting van zwerfhonden. Roemenië ontvangt nl. jaarlijks miljoenen euro’s Europese subsidies voor het bestrijden van Rabiës (hondsdolheid). Op voorwaarde dat Roemenië zijn zwerfhondenpopulatie vermindert door het gebruik van humane en effectieve methoden zoals castratie en sterilisatie.

Roemenië heeft echter besloten om honderdduizenden zwerfhonden te vangen en op zeer wrede wijze te doden. In de gemeenteasielen worden de zwerfhonden na 14 dagen op een zo goedkoop mogelijke wijze gedood. O.a. middels een injectie met motorolie of antivries in het hart, d.m.v. verhongering of ze worden letterlijk afgeslacht. De Roemeense overheid handelt hiermee in strijd met EU regels. Zij geeft geen enkele euro uit aan inenting, castratie, sterilisatie en humane euthanasie maar stopt alle geld in eigen zak!

Op 17 mei 2014 is er op 74 plaatsen, wereldwijd gedemonstreerd!

Demonstraties hebben ervoor gezorgd dat Roemenië van de EU een waarschuwing heeft gekregen. Ook heeft een internationaal team van juristen en experts in hondenpopulatiemanagement, op 23 januari 2014 een brief gestuurd waarin onmiddellijk ingrijpen van de Europese Commissie in de wrede behandeling van zwerfhonden in Roemenië wordt geëist. Deze brief is ondertekend door 200 Europese Dierenwelzijnsorganisaties. Helaas blijft Roemenië zijn misdadige martelpraktijken op grote schaal voortzetten!

Op zaterdag 16 mei vinden er opnieuw wereldwijd demonstraties plaats, om extra druk uit te oefenen op de Europese politiek. Wij willen samen een groot kloppend hart voor het lot van de Roemeense zwerfhonden symboliseren. Dit in de vorm van een flashmob met kleurige RODE paraplu´s en een eenvoudige choreografie welke voor iedereen haalbaar is! Er zal een hartenwensen bus opgesteld worden waarin passanten een hartenwens aangaande het lot van de zwerfhondenwet kunnen deponeren. Deze zullen aangeboden worden aan de Roemeense ambassade!

De foto- en filmbeelden zullen via facebook en YouTube verspreid en gedeeld worden om zo Roemenië een hart onder riem te steken! Heb hart voor het lot van de Roemeense zwerfhonden en maak opnieuw een vuist! Samen zetten wij ons beste pootje voor!

Doe ook mee en meld je aan via: https://www.facebook.com/events/372000566315555/

*Einde Persbericht*