Bieb Tolle Lege Numansdorp jubileert! 12,5 jaar

Persbericht:

Bieb Tolle Lege Numansdorp jubileert! 12,5 jaar!

Chr. bibliotheek Tolle Lege Numansdorp, geopend op 16 november 2002, hoopt as zaterdag 16 mei 12,5 jaar te bestaan. Tolle Lege is en blijft een unicum! Ook 12,5 jaar na dato is de bibliotheek in staat nog steeds het ledenaantal te vermeerderen en maandelijks komen er nog steeds leden bij.

Het grote succes van Tolle Lege wil zich echter niet alleen beperken tot de huidige bibliotheek. Maandelijks komen er vele en vele boeken binnen van mensen die de bibliotheek willen steunen en hun zo stimuleren om zo op de huidige weg door te blijven gaan; van de eventuele verkoop ervan via onze boekhandel webshop worden de 30-40 maandelijkse biebboeken mede gefinancieerd. Hierdoor is het boekenbestand van de bibliotheek inmiddels opgelopen tot bijna 10.000 boeken. Gemiddeld zijn er zo'n 1.500 boeken onder de mensen. We zijn danknaar dat mede doordat de ledenaantallen nog steeds toenemen, we ook 12,5 na dato nog steeds op de ingeslagen weg door blijven gaan en kunnen leden iedere 1e zaterdag van de maand (10x per jaar) worden voorzien van tientallen nieuwe boeken.

Het ledenbestand bevat inmiddels leden vanuit alle hoeken en winden van Hoeksche Waard en sommigen zelfs daarbuiten.

Ook het vrijwilligersbestand van de bibliotheek blijft op peil en we mogen ons nog steeds verheugen op zo'n 15 vrijwilligers die zich week aan week belangeloos inzetten voor de bibliotheek en de boekhandel die er inmiddels ook bij behuist is. Mede door de verkoop van de boeken kan de bibliotheek ook 12,5 jaar na dato volledig zichzelf bedruipen en hoeft zijn geen aanspraak te vragen op enige subsidie.

Alle bezoekers van de bieb worden a.s. zaterdag getrakteerd op een hapje en een drankje.

Noot voor de pers:

Voor de pers: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Albert de Jong op nr 06 - 5338 1488 b.de.jong@kliksafe.nl