Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Van de Plassche-Staring uit Vorden

EMBARGO TOT ZATERDAG 16 MEI 2015, 17:45 UUR

Loco-burgemeester Paul Seesing reikt mevrouw Van de Plassche-Staring uit Vorden koninklijke onderscheiding uit op 16 mei a.s.

Uit handen van loco-burgemeester Paul Seesing ontvangt mevrouw J.C. van de Plassche-Staring uit Vorden tijdens de afsluiting van het Oranjefeest op kasteel De Wildenborch op 16 mei a.s. een koninklijke onderscheiding (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau). Dit gebeurt om ca. 17.00 uur.

Mevrouw Van de Plassche-Staring krijgt de Ridder-onderscheiding onder meer omdat zij: van 1976 tot heden auteur is van tientallen kinderboeken en verhalen. Ze schrijft fantasieverhalen en educatieve kinderboeken die ook gebruikt worden in het onderwijs en deels gebaseerd zijn op de bijbel. De boeken behandelen emotionele en maatschappelijke problemen waar kinderen mee te maken krijgen zoals pesten, faalangst, scheiding en rouw.

van 1989-heden

secretaris is van stichting De Wildenborch en beheerder van kasteel en landgoed De Wildenborch in Vorden. Ze is verantwoordelijk voor behoud en verfraaiing van de historische buitenplaats en het monumentale landgoed. Het is van oudsher van haar familie en nu ondergebracht in een stichting. Het landgoed dankt zijn bekendheid aan dichter A.C.W. Staring die er woonde. Mevrouw Van de Plassche-Staring heeft zorggedragen voor de complete restauratie van de buitenplaats, is mede organisator van de Muzikale Open Tuindagen die jaarlijks duizenden belangstellenden trekken en is de archivaris. Jaarlijks bezoeken 30.000 mensen het landgoed tijdens verschillende open dagen. Haar particuliere inzet is toonaangevend voor het behoud cultuur en natuur in de Achterhoek. Sinds 2005 faciliteert ze het Oranjefeest op het landgoed en is ze betrokken bij de organisatie van het evenement.

Het mag duidelijk zijn dat mevrouw Van de Plassche-Staring zich geruime tijd voor de samenleving heeft ingespannen. De duur, maatschappelijke betekenis en uitstraling van haar activiteiten hebben tot de koninklijke onderscheiding geleid.

Voor het bovenstaande geldt een embargo tot en met 16 mei 2015 17.45 uur!

Als persrelatie bent u van harte welkom om tijdens de uitreiking van de onderscheiding op 16 mei om ca. 17.00 uur op het landgoed aan de Wildenborchseweg 20 in Vorden aanwezig te zijn.

Hengelo (Gld), 13 mei 2015