Fietsnetwerk Twente `Onder constructie'

Werkzaamheden Fietsnetwerk Twente

Fietsers die de komende tijd gebruik maken van het Fietsnetwerk Twente, oftewel de fietsknooppunten, moeten rekening houden met aanpassingen in verband met werkzaamheden.

Het Fietsnetwerk Twente wordt het komende jaar sterk verbeterd. Zo worden knelpunten opgelost, nieuwe routes opgenomen die belevenisvoller zijn, stadsrandroutes geintegreerd en themaroutes gemaakt om de fietsers langs de mooiste plekken te leiden.

Planning verbeteringen

De aanpassingen in de routes betekenen dat bestaande routes tijdelijk worden omgeleid.

Regio Twente plaatst hiervoor bordjes "Werkzaamheden. Graag uw begrip" zodat de gebruikers van het netwerk attent gemaakt worden op de werkzaamheden. De routes in West-Twente (gemeenten Hellendoorn, Twenterand, Wierden, Rijssen-Holten) zijn als eerste aan de beurt. Hiermee wordt in mei gestart en als alles volgens planning verloopt, zijn de routes in juli aangepast. Daarna volgen Zuid-Twente (Haaksbergen, Hof van Twente, start juni/juli 2015), Noordoost-Twente (Dinkelland, Losser en Tubbergen, start september/oktober 2015) en tot slot de stedenband (Almelo, Hengelo, Borne, Oldenzaal en Enschede, start begin 2016).

Kaartmateriaal

Via de Tourist Information / VVV's kunnen fietsers een print meenemen met de laatste stand van zaken van het Fietsnetwerk Twente. Als alles volgens planning verloopt, ligt er in voorjaar 2016 een nieuwe Fietsnetwerkkaart, waarin alle aanpassingen in Twente zijn verwerkt. Tussendoor verschijnt er in mei 2015 en winter 2016 een tijdelijke kaart (beperkte oplage).

Achtergrond

Regio Twente en Provincie Overijssel willen graag de nummer een fiets- en wandelprovincie van Nederland zijn en blijven. De afgelopen jaren is er fors geinvesteerd in de routenetwerken en is er een goed Fiets- en Wandelnetwerk ontstaan. Ze willen de kwaliteit, beleving en het gebruik van de routenetwerken in Twente verder versterken. Daarom gaan ze de komende maanden aan de slag met het verbeteren van het Fietsnetwerk Twente, onder andere door vele knelpunten op te lossen.