DSW: Beste dienstverlening en meest loyale klanten

DSW verzekerden geven hun zorgverzekeraar de hoogste waardering voor de kwaliteit van de dienstverlening. Ook zijn DSW verzekerden het meest loyaal. Dit bleek uit het onderzoek van SAMR en Jan.M. de Mos Consultancy waarbij alle zorgverzekeraars onderling zijn vergeleken.

DSW heeft beste dienstverlening

Volgens het onlangs gepubliceerde onderzoek KlantenMonitor Zorgverzekeringen2015 waarderen DSW verzekerden de kwaliteit van de dienstverlening van DSW met het rapportcijfer 8,4. Hiermee krijgt DSW het hoogste cijfer. De gemiddelde zorgverzekeraar krijgt een 7,9 voor de dienstverlening.

DSW klanten meest loyaal

DSW verzekerden blijken volgens het onderzoek ook het meest loyaal te zijn. DSW verzekerden zijn blijkens het onderzoek, ook het meest bereid om DSW bij anderen aan te bevelen. De loyaliteit wordt uitgedrukt in de zogenoemde Net Promotor Score (NPS). Met een NPS van + 48 behaalt DSW met ruime voorsprong de hoogste waardering. De gemiddelde loyaliteit in de markt bedraagt + 16

Toezichthouder NZa kent DSW eveneens hoogste waardering toe

Eerder dit jaar werd al bekend dat uit onderzoek van de NZa blijkt dat DSW Zorgverzekeraar (samen met Zorg & Zekerheid) het beste uit de prestatiemeting ten aanzien van de uitvoering van de zorgverzekeringswet komt. Vorig jaar kwamen wij uit dit onderzoek ook al als beste zorgverzekeraar naar voren. Uit het onderzoek dat de NZa doet naar de uitvoering van de AWBZ blijkt het Zorgkantoor van DSW voor het vijfde jaar op rij het best presterende zorgkantoor is (zie bijlage).

DSW zowel absoluut als relatief veruit de grootste groeier Het is opmerkelijk dat over de laatste jaren een langzame verschuiving plaatsvindt in marktaandeel, van de grote zorgverzekeraars naar de kleine zorgverzekeraars. Het marktaandeel van de kleine zorgverzekeraars dat bij de invoering van de basisverzekering nog 9% bedroeg, ligt inmiddels op 11%. Volgens de gegevens van Vektis is DSW met een groei van 72.111 nieuwe verzekerden ofwel 15,7% zowel absoluut als relatief veruit het meest gegroeid.