Gelderse raadkamer gevangenhouding voortaan alleen in Arnhem


Arnhem ,

Pagina-inhoud

De rechtbank Gelderland houdt met ingang van donderdag 21 mei wekelijks een raadkamer gevangenhouding in Arnhem. De raadkamer in Zutphen komt hiermee te vervallen.

De rechtbank heeft besloten tot de fysieke samenvoeging na een periode van onderzoek waarbij de voor- en nadelen van beide scenario's (werken vanuit een of twee locaties) tegen elkaar zijn afgewogen. Gekozen is voor de locatie Arnhem, ook omdat het OM in Arnhem is gevestigd.

Wekelijks op donderdag

De raadkamer gevangenhouding vindt met ingang van 21 mei in de locatie Arnhem, net als voorheen, wekelijks op donderdag plaats.
De verdeling van de werkzaamheden voor het traject van de voorlopige hechtenis is te vinden op de pagina 'Werkproces voorlopige hechtenis' onder 'Regels en procedures'. Actuele contactgegevens zijn te vinden op de pagina 'Contact'.

PR, MK en megazaken op beide locaties

Het feit dat besloten is tot concentratie van de raadkamer gevangenhouding laat onverlet dat volgens het zaaksverdelingsreglement alle PR en MK zaken inclusief megazaken zowel in Arnhem als Zutphen worden behandeld. Dit is nu ook het geval en hierin wordt niet van het zaaksverdelingsreglement
afgeweken.