Agrofoodpluim voor Heyde Hoeve


Agrofoodpluim voor Heyde Hoeve

20-05-2015

Varkenshouderij Heyde Hoeve ontving woensdag 20 mei de Agrofoodpluim. Met deze aanmoedigingsprijs spreekt de provincie Noord-Brabant haar waardering uit voor de duurzame samenwerkingsaanpak met smaakvol, gezond en eerlijk vlees als resultaat.

video

Video downloaden:

* mp4 Heyde Hoeve Provincie | 70MB

Met deze aanmoedigingsprijs spreekt de provincie Noord-Brabant haar waardering uit voor ondernemers die zich onderscheiden in innovatie en/of verduurzaming binnen de agrofoodsector. Het Heyde Hoeve vlees ligt bij zo'n 100 slagers in de toonbank. Tiny Schepers, initiatiefnemer van de
cooeperatie, is trots: "Wij werken elke dag met de meest mogelijke zorg voor dier en omgeving aan een optimale kwaliteit van de producten. Zo garanderen wij niet alleen heerlijk vlees maar ook een veilig stukje vlees!"

Optimale bijdrage aan gezonde producten in Brabant

Cooeperaties zoals de Heyde Hoeve zijn van groot belang om Brabant tot een van de meest innovatieve en duurzame agrofoodregio's van Europa te maken. De provincie stimuleert dat er geproduceerd, verwerkt en geconsumeerd wordt met maximale aandacht voor gezondheid, dierenwelzijn en milieu. De
Heyde Hoeve bewijst met hun kwaliteitscriteria op het gebied van dierenwelzijn en diergezondheid een optimale bijdrage te leveren aan de productie van betrouwbaar, gezond en duurzaam voedsel. Hiermee is de varkenshouderij van groot belang om tegemoet te komen aan de ambitie van Brabant om
veilige producten aan te bieden met een eerlijk verhaal. De provincie ziet de werkwijze van de Heyde Hoeve, waarbij slim samengewerkt wordt met collegaboeren en ketenpartners, als grote inspiratiebron voor andere Brabantse ondernemers. En waardeert de werkwijze met de Agrofoodpluim.

De Heyde Hoeve

Sinds 2000 werkthet bedrijf samen met een aantal varkensboeren uit de regio en is er sprake van een cooeperatie. Het geloof in een lokale, duurzame voedselketen is de grootste drijfveer geworden. Zodoende is de aanpak gericht op duurzaam werken, waarbij dierenwelzijn en diergezondheid centraal
staan. Tiny vertelt: "De varkens worden op een respectvolle, diervriendelijke manier gehouden in moderne stallen. Ze hebben voldoende ruimte en een aparte lig-, eet-, drink- en mestplaats. Om de varkens gezond te houden wordt er geen gebruik gemaakt van hormonen en is de inzet van medicijnen
zoals antibiotica minimaal." De Heyde Hoeve is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een bedrijf waarin dagelijks voerfabrikanten, varkensboeren, slachthuizen, grossiers, slagers, vleesleveranciers en marketingmedewerkers samenwerken om het eerlijke vlees op te markt te brengen en dit verhaal te
vertellen aan de consument.