Oproep vertellers uutgeproken Zeeuws


Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland

Erfgoed in beweging

Oproep vertellers uutgeproken Zeeuws

* pagina afdrukken
* delen op Twitter
* delen op Facebook
* delen op LinkedIn

De Zeeuwse Taele organiseert i.s.m. de Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland de tweede editie van de vertelwedstrijd Uutgesproken Zeeuws. Iedereen die graag verhalen schrijft en vertelt in het Zeeuws kan zich inschrijven voor een van de drie voorrondes.

Het verhaal mag niet langer duren dan 10 minuten en moet uiteraard in het Zeeuws verteld worden. U kunt ook een verhaal schrijven en iemand zoeken om uw verhaal te brengen.

Voorrondes
Er zijn drie avonden waarvoor u kunt inschrijven:

* 4 september in 's Heerenhoek
* 11 september in Brouwershaven
* 17 september in Zaamslag.

Het aanvangsuur ligt nog niet vast, maar de vertelavonden beginnen waarschijnlijk rond 19.00-19.30 uur. U kunt zich inschrijven door uw naam op te geven voor een van deze avonden. Iedereen kan komen luisteren naar de verhalen op bovengenoemde data. Meer informatie daarover volgt nog.

De vertellers
Voor de vertellers die willen meedoen aan de wedstrijd, is het voldoende een plaats te reserveren op een van de avonden (u mag als Zeeuws-Vlaming gerust vertellen in Brouwershaven en omgekeerd) en de titel van uw verhaal door te mailen. Aangezien de plaatsen beperkt zijn (ongeveer 8-10
verhalen per avond) vragen we u niet te lang te wachten om een plaats te reserveren. De vertellers kunnen zich inschrijven via intzeeuws@scez.nl.

Finale-avond
De finale-avond vindt plaats op 9 oktober 2015 in 't Kerkje van Ellesdiek. Uit elke voorronde worden maximaal 3 verhalen geselecteerd. Die vertellers komen op de finale-avond hun verhaal vertellen en komen in aanmerking voor een van de prijzen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Agenda data

* 9 oktober 2015