Burgemeestersvacature in Brielle

Actueel >> Nieuws >> Nieuwsberichten

Na het vertrek van mevrouw G.W.M. (Betty) van Viegen als burgemeester heeft de commissaris van de Koning, in nauw overleg met de fractievoorzitters, besloten tot de benoeming per 16 oktober 2014 van de heer G.G.J. (Gregor) Rensen als waarnemend burgemeester. Dit in het belang van de gemeente.

Nu duidelijkheid is over de bestuurlijke toekomst van Brielle, heeft de commissaris de tijd rijp geacht om de procedure voor een door de Kroon benoemde burgemeester op te starten. Deze procedure is gestart op 12 mei 2015 met de vaststelling van de profielschets door de gemeenteraad. Naar verwachting wordt de kroonbenoemde burgemeester in oktober 2015 beedigd. Tot het moment waarop de vacature is vervuld blijft de heer Rensen waarnemend burgemeester.

De gemeenteraad van Brielle heeft de huidige waarnemend burgemeester nadrukkelijk gevraagd te solliciteren naar de functie van kroonbenoemde burgemeester.

Belangstellenden kunnen hun sollicitatiebrief - gericht aan Zijne Majesteit de Koning - sturen aan de commissaris van de Koning in de Provincie Zuid-Holland. De brief moet uiterlijk maandag 8 juni 2015 bij de commissaris binnen zijn.

Klik hier voor meer informatie over de vacature.....

Zie het origineel.