Verklaring van QD Vision over de motie van het Europees Parlement over op cadmium gebaseerde kwantumpunten

Verklaring van QD Vision over de motie van het Europees Parlement over op cadmium gebaseerde kwantumpunten

LEXINGTON, Massachusetts - (Business Wire)

Nadat de EU uitgebreide technische beoordelingen had uitgevoerd hebben leden van het Europese Parlement de Commissie (EU) opgedragen het uitsluiten van op cadmium gebaseerde kwantumpunten ("quantum dots") voor verlichtings- en beeldschermverlichtingstoepassingen nader te onderzoeken.

De website van het Parlement: "De afwijzing van het Parlement van de gedelegeerde richtlijn verbiedt het gebruik van cadmium kwantumpunten niet, maar leidt tot een nieuwe beoordeling. De markt wordt dus niet verstoord." Op indium gebaseerde kwantumpunttechnologie "vereist ook een herbeoordeling."

QD Vision zet zich volledig in om bij dit onderzoek nauw met de EG en de EU samen te werken om deze producten met hun aanzienlijke rendementen en besparingen op de Europese markt te brengen.

QD Vision is ervan overtuigd dat Europese Commissie de milieuvoordelen van de op cadmium gebaseerde kwantumpunten en hun relatieve prestaties en de negatieve milieueffecten van de voorgestelde alternatieven eerlijk en onpartijdig blijft beoordelen.

In januari besloot de EU uitsluiting van de beperking van gevaarlijke stoffen (RoHS) - eerste werd in 2009 toegekend - te verlengen zodat cadmium kan worden toegepast bij verlichting en beeldschermen. Deze beslissing was gebaseerd op grondige wetenschappelijke principes en onafhankelijke analyse waaruit bleek dat op cadmium gebaseerde kwantumpunten de minste energie verbruiken en de best oplossing vormen voor het milieu.

"Met genoegen constateren we dat het Europese Parlement heeft besloten om een alle beschikbare opties in deze concurrerende markt strikter te gaan beoordelen," stelt Seth Coe-Sullivan, CTO van QD Vision. "De stemming van het Europees Parlement van vandaag heeft geen invloed op het al dan niet voldoen van onze Color IQ(TM) kwantumpunttechnologie aan de reguleringen. Op cadmium gebaseerde kwantumpunten voldoen nog steeds aan de RoHS, en fabrikanten en consumenten in Europa en de hele wereld kunnen ze veilig gebruiken."

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20150521005498/nl/

QD Vision Inc.

John Volkmann, CMO, 512-826-4566

jvolkmann@qdvision.com

@johnvolkmann

Zie het origineel.