Definitieve gunning OLON MediaHub

Zoals op 6 mei gecommuniceerd heeft OLON een Europese aanbesteding doorlopen voor de OLON MediaHub waarvan begin deze maand de voorlopige gunning had plaatsgevonden aan Ericsson.

Inmiddels heeft definitieve gunning plaatsgevonden aan Ericsson en zal binnenkort het contract worden ondertekend voor realisatie van de OLON MediaHub.

Een en ander betekent dat omroepen per medio augustus aangesloten kunnen worden op de OLON MediaHub. Indien u per medio augustus aangesloten wilt worden dan kunt u dit kenbaar maken via info@olon.nl. Wij nemen dan z.s.m. met u contact op om de aansluitgegevens met u door te nemen.

De OLON MediaHub omvat de benodigde transcoding en doorgifte naar alle aangesloten pakketaanbieders, waaronder in ieder geval alle pakketaanbieders met een must carry-status; ook vindt transcoding van de signalen plaats naar verschillende internet streaming-formaten. Daarmee ben je straks als omroep via de "De Lokale Omroep" app meteen overal toegankelijk en kun je de live stream vanuit de OLON MediaHub ook gebruiken voor je eigen site en apps.

Zoals al eerder gecommuniceerd dienen omroepen zelf zorg te dragen voor een contributie oplossing naar de OLON MediaHub. De OLON betaalt in 2015 en 2016 de kosten van het gebruik van de OLON MediaHub voor streekomroepen, dat wil zeggen voor omroepen die reeds voldoen aan de criteria van het bieden van een "lokaal toereikend media-aanbod" conform het OLON/VNG-convenant, of die een formele intentieovereenkomst hebben om samen een streekomroep te gaan vormen op basis van een plan.

Binnenkort zullen de technische aansluitspecificaties voor contributie naar de OLON MediaHub op de website van de OLON worden gecommuniceerd. In principe zijn omroepen vrij om een partij te kiezen die de contributie van het omroep signaal naar de OLON MediaHub kan verzorgen. Ook zal binnenkort een uitgebreidere beschrijving van de diensten van de OLON MediaHub op de website van de OLON worden gepubliceerd.