Natuur in de Steigers in de lucht

21 mei, 2015

De site van Natuur in de Steigers is online! Op dit platform wordt allerlei informatie geven over de inrichting van het 130 ha grote natuurgebied op de voormalige vliegbasis Twenthe.

De vorderingen van de inrichting van het gebied worden prachtig in foto's en film weergegeven. En u kunt meehelpen met het project Natuur in de Steigers: bij activiteiten kunt u zich aanmelden om bijvoorbeeld een insectenmuur te vullen, bomen te planten of deel te nemen aan bijzondere natuurexcursies.

Een samenhangend stelsel van natuurgebieden

Met de inrichting van de EHS ontstaat een samenhangend stelsel van natuurgebieden. De circa 130 hectare groen wordt zo ingericht, dat behoud en ontwikkeling van de biodiversiteit mogelijk is. Op deze manier ontstaat een groot aaneengesloten gebied, waar planten en dieren de ruimte krijgen. Ook de vroegere waterhuishouding wordt zoveel mogelijk in ere hersteld.

Belevingspad en recreatiemogelijkheden

Verhalen van o.a. bewoners over de historie en gebeurtenissen in het gebied worden verwerkt in een `belevingspad'. U kunt straks in het gebied wandelen en fietsen. Ook komen er wandel-, ruiter- en MTB-routes. En drie uitkijkpunten bieden straks een prachtig uitzicht over het natuurgebied.

Het gebied is nu nog gesloten. Enkel bij georganiseerde natuurexcursies mag het publiek nog naar binnen. Eind 2015 zal het gebied toegankelijk zijn voor iedereen.