World Ports Classic op L1 TV


L1 TV zendt zaterdag en zondag de World Ports Classic uit, met de rapste wielrenners ter wereld.

De World Ports Classic is elk jaar een zinderende heen- en terugwedstrijd tussen twee grote havens die hun stempel hebben gedrukt op de Europese geschiedenis: Rotterdam en Antwerpen.

Zaterdag 23 mei leggen de deelnemers de route tussen Rotterdam en Antwerpen af, goed voor 195 kilometer. Zondag 24 mei gaat het van Antwerpen terug naar Rotterdam, over een parcours van 164 kilometer.

Het commentaar bij de etappes wordt verzorgd door Sander Kleikers en ex-topwielrenner Erik Breukink. "Limburg is de wielerprovincie van Nederland", vertelt Kleikers "De World Ports Classic kan hier op veel belangstelling rekenen, zeker in de aanloop naar de Tour de France, die dit jaar in
Nederland begint."

Er verschijnen 2 Limburgers aan de start; Roy Curvers rijdt als wegkapitein van het Duitse team Giant-Alpecin voor sprintsucces voor Marcel Kittel, Mike Teunissen van het Nederlandse Lotto-Jumbo rijdt in dienst van sprinter Barry Markus.

De finale van de beide etappes is op 23 en 24 mei live te zien op L1 TV en via L1.nl. Op zaterdag begint de uitzending om 14:45, op zondag om 14:15 uur.

IFrame