Gast van de raad


De raad nodigt iedere vergadercyclus een inwoner of vertegenwoordiger van een belangengroep of (buurt)vereniging uit om `Gast van de Raad' te zijn. Doel is inwoners meer inzicht geven in het politieke besluitvormingsproces door dit van nabij mee te maken. Deze genodigde heeft geen belang bij
een van de geagendeerde onderwerpen en wordt voor en na de vergaderingen ontvangen en begeleid door twee raadsleden.

Voorstellen Gast van de Raad

De `Gast van de Raad'voor de lopende vergadercyclus is de heer Albert den Buyser uit Hilvarenbeek. Hij is 45 jaar oud, huisman en werkzoekend en zijn vrije tijd verdeelt hij over verschillende vrijwilligersprojecten. Zo is hij secretaris van de bewonerscommissie `Hilverstromen' van het
appartementencomplex aan de Hilverstraat. Daarnaast is hij vanuit zijn ervaring als oorlogsveteraan lid van twee veteranenverenigingen en sinds kort actief als buurtondersteuner voor de kern Hilvarenbeek.

Omdat Nederland dit jaar 70 jaar vrede en vrijheid heeft gevierd en herdacht en vanwege zijn ervaring als blauwhelm in het voormalig Joegoslavie, lijkt het de heer Buyser boeiend en zinvol om als `Gast van de Raad' aan te schuiven in het democratisch proces van onze lokale overheid.

Benieuwd naar zijn ervaringen als `Gast van de Raad'? U kunt het teruglezen in de Hilverbode van 18 juni wanneer de huidige vergadercyclus afgerond is.

Contact

Gemeentehuis
Vrijthof 10
5081 CA Hilvarenbeek

Postbus 3
5080 AA Hilvarenbeek

T (013) 505 83 00

E gemeente@hilvarenbeek.nl