Presentatie bewonersavond hondenbeleid Purmer-Zuid dinsdag 26 mei


27 mei 2015

Update 27 mei

De wijkkerngroep heeft op dinsdag 26 mei een toelichting gegeven op hun nieuwe plannen voor de uitlaat- en loslooproutes in Purmer-Zuid.

Bekijk de presentatie van de wijkkerngroep (.pdf, 640kb).

Heeft u naar aanleiding van de presentatie nog aanvullingen, opmerkingen of vragen? Neem dan contact op met de wijkkerngroep:

* Wijkkerngroep Purmer-Zuid, Driegangpad 1, 1447 HX Purmerend
* kerngroep.purmerzuid@gmail.com

---------------

De gemeente en de wijkkerngroep Purmer-Zuid nodigen wijkbewoners in Purmer-Zuid uit voor een bewonersavond over hondenbeleid in hun wijk. Geinteresseerden zijn dinsdagavond 26 mei welkom in de Zuid-Pool (De Driegang 1). De avond start om 19.30 uur.

Ruim 10 jaar terug is het hondenbeleid voor de Purmer-Zuid vastgelegd. In de loop der jaren zijn zaken ontwikkeld, gewijzigd en gewoonweg spontaan ontstaan.
De wijkkerngroep heeft klachten, meningen, ideeen en suggesties van wijkbewoners over de afgelopen 3 jaar geinventariseerd en gerubriceerd. Ook de meldingen die bij de gemeente zijn ontvangen zijn hierbij betrokken.

Tot op straatniveau is de wijk nu in kaart gebracht. Alles is beschreven zoals het nu is. Vervolgens zijn alle meldingen daarnaast gelegd. De grootste knelpunten zijn nu duidelijk en er is gebrainstormd over mogelijke oplossingsrichtingen. Uiteindelijk is daar een evenwichtig plaatje (.pdf,
3.8mb) uitgekomen. Om de bestaande onduidelijkheden weg te nemen, is besloten het hondenbeleid simpeler en overzichtelijker te maken. Overal geldt `opruimplicht, tenzij...' en `honden mogen nergens loslopen, uitgezonderd...'. Uitlaatroutes zijn logischer gemaakt en er losloopgebieden groter en
beter. Daarnaast zijn concrete afspraken over onderhoud en handhaving gemaakt.

Graag tot de 26e!

Bijlage(s)

application/pdf iconPresentatie Hondenbeleid Purmer-Zuid640.01 KB
application/pdf iconHondenbeleid Purmer-Zuid3.78 MB