Sorteerproef huishoudelijk restafval op 1 juni


Op maandag 1 juni 2015 wordt in een aantal straten binnen de bebouwde kom van Bladel een sorteerproef uitgevoerd naar de samenstelling van het huishoudelijk restafval.

In 2013 is een soortgelijke sorteerproef uitgevoerd. Daaruit bleek dat zich tussen het restafval in de grijze containers nog veel bruikbare materialen bevonden. Om een (nog) betere afvalscheiding te stimuleren is de afvalinzameling in de gemeente Bladel op 1 januari 2015 ingrijpend gewijzigd.

Om de effecten van die wijzigingen te meten wordt op 4 juni a.s. een nieuwe sorteerproef uitgevoerd.

Daarbij wordt steekproefsgewijs in een aantal straten binnen de bebouwde kom van Bladel een beperkt aantal restafvalcontainers geleegd door een inzamelwagen van Sita.

Voor de containers die niet door Sita geleegd worden, komt zoals gebruikelijk een wagen van de vaste inzamelaar Van Kaathoven langs. Ook het gft-afval en het plastic verpakkingsafval wordt op die dag gewoon opgehaald door Van Kaathoven. Het is dus mogelijk dat u op die dag twee verschillende
inzamelwagens door uw straat ziet rijden.

Het afval uit de containers die voor de sorteerproef zijn uitgekozen, wordt op een centrale plaats handmatig helemaal uitgesorteerd. De resultaten van de sorteerproef worden te zijner tijd bekend gemaakt.

Als u hierover vragen hebt, kunt u contact opnemen met de heer J. Schilders van de afdeling Ontwikkeling, via telefoon 0497 - 361683 of e-mail: j.schilders@bladel.nl.