Inschrijving voor raamovereenkomsten Jeugdhulp en Wmo


Inschrijving voor raamovereenkomsten Jeugdhulp en Wmo

Vanaf 1 januari 2016 hebben nieuwe aanbieders de mogelijkheid om hulp en ondersteuning te gaan bieden die valt binnen de Wmo of de Jeugdwet. Dit geldt voor aanbieders die nog geen overeenkomst hebben met de gemeenten in Midden-Limburg. Aanbieders die interesse hebben, moeten eerst een aantal
stappen doorlopen. Zij kunnen zich tot uiterlijk 16 juni inschrijven voor een raamovereenkomst per 1 januari 2016. Let op: dit is nog geen opdracht voor de uitvoering. Als u als aanbieder toegelaten wordt, moet u eerst een offerte indienen die beoordeeld wordt door de gemeenten.

et gaat hier om een tussentijdse toetreding tot de bestaande afspraken die gelden vanaf januari 2015. De zeven gemeenten in Midden-Limburg willen op die manier ook nieuwe aanbieders en initiatieven de mogelijkheid geven om vanaf 2016 maatwerkvoorzieningen in de Wmo en Jeughulp te leveren. Als
aanbieder moet u:

* Zich eerst aanmelden voor toetreding tot de bestaande raamcontracten.
* Als u voldoet aan de criteria, kunt u daarna een aanbieding doen voor de concrete uitvoering van de hulp en ondersteuning.

Voor wie geldt deze informatie?

Deze informatie geldt voor aanbieders van hulp en ondersteuning (Wmo en jeugdhulp) die nog geen raamovereenkomst hebben met de gemeenten in Midden-Limburg.

Hoe kunnen nieuwe aanbieders zich inschrijven?

U kunt zich tot uiterlijk 16 juni aanmelden om in aanmerking te komen voor de huidige raamovereenkomsten. De benodigde documenten hiervoor zijn te vinden op https://sdml.pleio.nl/.

Informatie over de procedure

De colleges van de zeven gemeenten beoordelen uiterlijk 7 juli 2015 uw verzoek tot inschrijving. U wordt toegelaten tot de raamovereenkomst als u voldoet aan de gestelde eisen. Een raamovereenkomst is een voorbereidende stap. Dit betekent niet dat u de diensten voor Wmo en/of jeugdhulp al mag
gaan leveren. Daarvoor krijgt u 15 juli 2015 de vraag om een offerte in te dienen. Uiterlijk 10 september dient deze offerte binnen te zijn bij de gemeenten. Als uw offerte wordt goedgekeurd, dan wordt met u een uitvoeringsovereenkomst afgesloten.

Informatie over deze procedure volgt nog.

Wat als u zich niet inschrijft?

Als u zich niet inschrijft voor 16 juni kunt u dit jaar geen raamovereenkomst meer krijgen. U kunt dan ook geen offerte indienen voor het leveren van diensten (Wmo en jeugdhulp) vanaf 1 januari 2016. Hierna is de eerstvolgende mogelijkheid om hulp en ondersteuning te gaan bieden die valt
binnen de Wmo of de Jeugdwet, 1 juli 2016. Dit betekent dat u voor die tijd de hele procedure (inschrijving voor de raamcontracten en vervolgens het indienen van een offerte voor een uitvoeringscontract) moet doorlopen.

Hebt u al een raamovereenkomst met de gemeenten in Midden-Limburg?

Dan is deze oproep niet voor u bedoeld. U wordt gelijktijdig met de nieuwe toetreders op 15 juli 2015 uitgenodigd voor het doen van een aanbieding voor de uitvoering van hulp en ondersteuning in 2016.

Vragen

Voor vragen over Jeugdhulp en Wmo kunt u mailen naar: inkoop3D@midden-limburg.nu.
Voor vragen over Jeugdhulp: Astrid Op den Kamp, 0475-359562.
Voor vragen over Wmo: Jac Wijnands, 0475 538888.