Langdurig zorgdragen voor een familielid verdient waardering!


Geschreven op: 27-05-2015 Gewijzigd op : 27-05-2015

samen lopen website.jpg

Mantelzorg waardering

Ideeen van mantelzorgers vormen de basis voor nieuwe mantelzorgwaarding.

Vanaf 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor het ondersteunen en waarderen van mantelzorgers. Tot 1 januari 2015 was de waardering een taak van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). De SVB kende hiervoor de regeling 'mantelzorgcompliment'; een bedrag ter hoogte van EUR 200. De
gemeente Woerden gaat in juni in gesprek met de mantelzorgers over hoe de waardering van mantelzorg in de toekomst vorm moet krijgen.

Inwoners die voor hun chronisch zieke partner, zoon of dochter zorgen, zijn mantelzorger. Ook jongeren kunnen mantelzorger zijn. Bijvoorbeeld als zij langdurig en onbetaald hulp of zorg verlenen aan hun vader of moeder. Alle mantelzorgers -jong en oud- zijn van harte uitgenodigd om deel te
nemen aan een van de twee bijeenkomsten over mantelzorgwaardering. Medewerkers van de gemeente Woerden gaan tijdens deze bijeenkomsten met de mantelzorgers in gesprek. Welke ideeen en wensen hebben de mantelzorgers? Op welke manier kan de mantelzorgwaardering het beste worden ingericht?

Data bijeenkomsten mantelzorgwaardering

Bijeenkomst 1
Datum en tijd: Donderdagochtend 11 juni van 10:00 tot 11:30 uur
Locatie: De Plint, Jozef Israelslaan 20a, Woerden
Bijeenkomst 2
Datum en tijd: Maandagavond 29 juni van 19:30 tot 21:00 uur
Locatie: Stadhuis Woerden, Blekerijlaan 14, Woerden

Aanmelden

Aanmelden voor een van de twee bijeenkomsten kan door een berichtje te sturen naar zorgvoorelkaar@woerden.nl Wensen of ideeen over de inrichting van de mantelzorgwaardering kunnen ook per mail worden aangedragen via e-mail: zorgvoorelkaar@woerden.nl.

Meer informatie over mantelzorg

De bijeenkomsten rond de mantelzorgwaardering worden uitgevoerd in samenwerking met Welzijn Woerden. Voor vragen over mantelzorg is de mantelzorgconsulent Dunja van Kleef bereikbaar via d.vankleef@welzijnwoerden.nl of 06 - 43368441.
Ook op de site www.woerdenwijzer.nl vinden inwoners informatie over mantelzorg. De medewerkers van het team van WoerdenWijzer.nl zijn bereikbaar via het directe telefoonnummer 0348 - 42 8600 en via het klantcontactcentrum van gemeente Woerden via tel. 14 0348. Een vraag mailen is ook mogelijk
via info@woerdenwijzer.nl. Informatie over maatschappelijke ondersteuning, het maken van een ondersteuningsplan en tips en oplossingen zijn te vinden op www.woerdenwijzer.nl.