Shield Group stimuleert internationale kennisdeling door asbestcongres

Rotterdam, 1 mei 2015 - Shield Group International is hoofdsponsor van het eerste internationale congres van het European Asbestos Forum, dat op 27 mei a.s. in Amsterdam plaatsvindt. Shield Group wil hiermee meer aandacht voor asbestvraagstukken genereren en stimuleert internationale kennisdeling.

Op 27 mei a.s. vindt in Amsterdam het eerste internationale congres plaats van het European Asbestos Forum, met in 2015 het jaarthema Asbest & Arbeid - 'Een gevaarlijke combinatie'. Sprekers en specialisten uit heel Europa, de Verenigde Staten en zelfs Australie gaan in op belangrijke aspecten van asbest en veiligheid in de werkomgeving. Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder meer blootstellingslimieten, nieuwe saneringstechnieken, trends in wetgeving & toezicht, beleidsvorming en medische ontwikkelingen. Het European Asbestos Forum biedt een nieuw internationaal platform om kennis te delen en professionele netwerken te bevorderen. Trends, ontwikkelingen, vooruitstrevende ideeen en innovaties staan hoog op de agenda.

Shield Group International, hoofdsponsor van het European Asbestos Forum, is gespecialiseerd in testen, inspectie en consultancy dienstverlening. Wereldwijd helpt Shield Group organisaties om asbestrisico's te beheersen en om asbestcalamiteiten te voorkomen en te bestrijden. Hans van der Wart, CEO van Shield Group International: "Asbest is een wereldwijd toegepast materiaal en we lopen dan ook wereldwijd tegen dezelfde asbestproblematiek aan. In de praktijk kunnen de oplossingen en de randvoorwaarden echter veel van elkaar verschillen. Dat kan problematisch of verwarrend zijn, waardoor risico's ontstaan. Dankzij onze brede, internationale scope ziet Shield Group het grote belang van internationale vergelijking en kennisdeling. Als partner van het European Asbestos Forum willen wij internationale samenwerking dan ook naar een hoger niveau tillen."

Shield Group verzorgt diverse onderdelen in het congresprogramma. Zo gaat onderzoeks- en adviesbureau Oesterbaai in op het verbeteren van de werkomstandigheden door het uitwisselen van asbestkennis. Tevens presenteert Shield Group de mogelijkheden van het werken met een vastgoedkaart, die asbestinformatie breed inzichtelijk, toegankelijk en toepasbaar kan maken. "Als grote speler in de asbestsector ziet Shield Group het als haar verantwoordelijkheid om het vakgebied vooruit te trekken en internationale discussie en kennisontwikkeling te stimuleren", zegt Van der Wart.