Zierikzee keert terug op verkeersborden A15

27-05-2015

Sinds het plaatsen van nieuwe bebording op het rond het project A15 Maasvlakte Vaanplein heeft het niet meer noemen van Zierikzee op de borden de gemoederen flink bezig gehouden. Vanuit klantoogpunt heeft Rijkswaterstaat besloten om op strategisch gekozen plaatsen Zierikzee te benoemen op de bewegwijzering.

Zierikzee als netwerkdoel

Gezien de historie is Zierikzee een belangrijk, richtinggevende plaats in het wegennetwerk ten westen van Breda en ten zuiden van Rotterdam. Niet alleen van bewoners maar ook voor de talrijke toeristen uit binnen en buitenland die de Zeeuwse eilanden bezoeken.

Bebording wordt aangepast

In overleg met het verkeersmanagement van Rijkswaterstaat is besloten om Zierikzee vanuit drie richtingen weer op de borden te plaatsen. Wanneer automobilisten vanuit het oosten richting het Vaanplein rijden worden ze ter hoogte van Ridderkerk-Noord op de A15 richting de A29 en vanuit Dordrecht / Gorinchem, Zierikzee als routeaanduiding terug op de borden. Vanuit het westen wordt Zierikzee tussen de knooppunten Beneluxplein en Vaanplein genoemd.

Luisteren naar de weggebruiker

In de afgelopen tijd heeft Rijkswaterstaat via haar informatienummer 0800 8002 veel vragen binnen gekregen over het verdwijnen van Zierikzee als routeaanduiding naar de Zeeuwse eilanden. Medewerkers van het project A15 MaVa zijn met collega's van de afdeling Verkeersmanagement aan de slag gegaan om een oplossing te vinden. Het resultaat is op enkele borden al terug te vinden. Bebording op andere locaties worden binnen kort aangepast.