Twee oplaadpunten voor elektrische fietsen bij winkelcentrum De Stru..


Twee oplaadpunten voor elektrische fietsen bij winkelcentrum De Struytse Hoeck

Automobilisten konden al langere tijd hun elektrische auto opladen bij winkelcentrum De Struytse Hoeck. Nu is deze service er ook voor fietsen. Zowel bij het politiebureau als bij de Halfords is een oplaadpunt gerealiseerd door de winkeliersvereniging en de gemeente Hellevoetsluis.

Wethouders Peter Hofman en Hans van Lith namen samen met Hans de Wit van de winkeliersvereniging het eerste oplaadpunt in gebruik door een fiets op het oplaadpunt aan te sluiten. De gemeente en winkeliersvereniging werken nauw samen bij de ontwikkeling van het winkelcentrum. Ook het realiseren
van deze oplaadpunten is gezamenlijk opgepakt. "Met het realiseren van zo'n oplaadpunt komen we tegemoet aan een behoefte die er is bij bezoekers van het winkelcentrum", aldus wethouder Peter Hofman. "Steeds meer mensen gebruiken een elektrische fiets. Natuurlijk willen we stimuleren dat
mensen de fiets pakken, in plaats van de auto. En dan is zo'n oplaadpunt een welkome aanvulling om een stukje service aan fietsers te bieden."



De paal naast het politiebureau zal nog iets verplaatst worden. De paal komt te staan op het pleintje tegenover het politiebureau.