College neemt kennis van evaluatie Sail 2014

28-05-2015 Het college van B&W heeft kennis genomen van de evaluatie van Sail 2014. Stichting Sail heeft een grondige evaluatie uitgevoerd van de editie in 2014. Op basis van deze evaluatie en de verklaring van de accountant heeft het college de subsidie van het evenement 2014 vastgesteld.

Daarnaast heeft het college van B&W het voornemen om stichting Sail een subsidie te verstrekken voor 2015, omdat de evaluatie hier voldoende houvast voor biedt. B&W neemt de reactie van de gemeenteraad op de evaluatie mee in haar uiteindelijke besluitvorming.

Het college constateert uit de evaluatie dat heldere afspraken tussen de Stichting Sail en betrokken partijen over planning, taken en verantwoordelijkheden een aandachtspunt zijn voor de toekomst. Voor de volgende editie van Sail in 2018 stelt de gemeente aanvullende voorwaarden voor de subsidietoekenning. Het gaat dan om extra afspraken over de begroting en de uitgaven die gedurende het voorbereidingstraject gedaan worden. Dit om te voorkomen dat er tekorten ontstaan zoals bij de laatste editie is gebeurd.

Het voornemen is om de subsidie van Sail na 2015 over te hevelen naar de stichting Kampen Marketing, net als de subsidies voor Kerst in Oud Kampen en EPK. Hiermee krijgt Kampen Marketing naast budget voor de citymarketing ook het beheer over het evenementenbudget. De gemeenteraad moet zich hier nog over buigen.