Remi Eriksen benoemd tot nieuwe CEO van DNV GL Groep

PERSBERICHT

Remi Eriksen benoemd tot nieuwe CEO van DNV GL Groep

De Raad van Commissarissen van DNV GL Groep heeft Remi Eriksen benoemd tot nieuwe Chief Executive Officer (CEO) van de groep. Hij volgt Henrik Madsen op, die op 1 augustus aanstaande terugtreedt.

De Raad van Commissarissen is in oktober vorig jaar een wervings- en selectieproces gestart voor de benoeming van een nieuwe Groeps-CEO, in verband met de geplande pensionering van de huidige Groeps-CEO, Henrik Madsen. DNV GL levert wereldwijd diensten op het gebied van classificatie en technische inspectie, software en onafhankelijk advies aan de maritieme-, olie & gas- en energiesector. Daarnaast levert DNV GL certificatiediensten aan klanten in een groot aantal sectoren.

Leif-Arne Langøy, Voorzitter van de Raad van Commissarissen van DNV GL Groep: “Namens de Raad van Commissarissen is het mij een genoegen om te kunnen bekendmaken dat Remi Eriksen de nieuwe CEO wordt van DNV GL. In de afgelopen twintig jaar heeft Remi Eriksen een stevig track-record opgebouwd in tal van leidinggevende posities binnen het bedrijf. Hij beschikt over een uitgebreide internationale ervaring in de olie & gas-, maritieme- en duurzame energie industrie en heeft operationeel leidinggevende ervaring opgedaan in Azië, Europa en Amerika. De succesvolle manier waarop hij deze posities heeft vervuld, hebben geleid tot zijn huidige rol als Group Chief Operating Officer van DNV GL. Naast het feit dat hij een belangrijke rol heeft gespeeld in het managen van de integratie van DNV en GL, heeft Eriksen diepgaande kennis van onze belangrijkste markten en technologieën. Daarnaast heeft hij laten zien te kunnen anticiperen op uitdagingen voor de industrie en passende oplossingen te kunnen bieden.”

Voor de invulling van de positie van de CEO heeft DNV GL gekeken naar kandidaten uit verschillende landen, zowel binnen als buiten de organisatie. “Het verheugt mij dat na een grondig wervings- en selectieproces de beste kandidaat uiteindelijk binnen onze eigen organisatie is gevonden. Dit zal de continuïteit van onze kernwaarden, cultuur en strategie waarborgen. Ik zie er naar uit om met Remi Eriksen samen te werken in de volgende fase van de ontwikkeling van DNV GL”, zegt Langøy.

Remi Eriksen: “Ik ben erg dankbaar voor de kans om leiding te mogen geven aan het bedrijf waar ik de afgelopen 22 jaar heb gewerkt. In de olie & gas- en maritieme industrie zien we uitdagende marktontwikkelingen. Dit heeft ook invloed op DNV GL, maar ik heb er veel vertrouwen in dat we in staat zijn om continu onze diensten te verbeteren en verder te ontwikkelen. Ook in lastige marktomstandigheden is er behoefte aan experts die advies en diensten leveren om de efficiency te verbeteren, kostenefficiënte technologieën mogelijk te maken en bij kunnen dragen aan de standaardisatie van processen. In de energiesector en business assurance markt verwacht ik in de komende jaren positieve ontwikkelingen”, zegt Eriksen.

“Ik denk dat de toekomst zich kenmerkt door een complexe en snel veranderende wereld en een periode van vertraagde wereldwijde groei. Toch ligt de wereldeconomie nog steeds op schema om zich in de komende 40 jaar in omvang meer dan te verdubbelen. Ik zie een toekomst waar steeds meer behoefte is aan onafhankelijke partijen om veilige en verantwoorde bedrijfsprestaties en een duurzame waardeketen mogelijk te maken. In deze context is DNV GL’s innovatievermogen, onze rol in het introduceren van nieuwe industrie standaarden, en het stimuleren van samenwerkingsprojecten met de industrie, een kracht die steeds belangrijker wordt. Voor mij is het belangrijk dat we blijven investeren in onze mensen, onderzoek & ontwikkeling en innovatie om nieuwe ideeën, inzichten en oplossingen te ontwikkelen voor onze klanten en de maatschappij als geheel”, aldus Eriksen.

“Henrik Madsen treedt terug na meer dan 30 dienstjaren bij ons bedrijf, waarvan de laatste negen jaar als Groeps-CEO. Wij willen hem bedanken voor de buitengewone prestaties die hij heeft geleverd om het bedrijf te sturen richting de marktleiderspositie die we vandaag de dag bekleden”, aldus Langøy, voorzitter van de Raad van Commissarissen.

EINDE BERICHT