Shiva Rea - zaterdag 30 mei in de Posthoornkerk in Amsterdam


Embodying the Sacred Flow. Een 1-daagse mini-retreat met de "Madonna van de Yoga"

AMSTERDAM, 20150510 -- Shiva Rea (Californie, VS) wordt ook wel de “Madonna” van de yoga genoemd. En dat is niet voor niets; zij organiseert teacher trainingen, workshops en yoga retreats over de hele wereld waar ook weer mensen van over de hele wereld naar toe vliegen. De vele CD’s en DVD’s die zij heeft uitgegeven getuigen van intense schoonheid en een diepgaande connectie met de natuur, begeleid door niet de minste muzikanten.

Shiva is o.a. de initiator van Global Mala; een evenement in september waarbij yogi’s de inkomsten van hun les of evenement afdragen aan het goede doel. Deze vreedzame strijd voor een duurzame wereld is door ontelbare yogi’s en yogastudio’s wereldwijd opgepakt. 

Shiva Rea heeft met 20 jaar les-ervaring haar eigen methode ontwikkeld. Prana Flow is een dynamische vorm van (Vinyasa) yoga waarbij wordt gewerkt met de ‘pulse’ van Prana of levens-energie; een combinatie van energievelden (5Elementen) die in verschillende richtingen (Prana Vayus) door het lichaam stromen. Deze benadering in combinatie met haar achtergrond in dans,  somatic movement, Ayurveda en martial arts en natuurlijk haar innemende persoonlijkheid maken Shiva inmiddels wereldwijd populair.

Hilary Brown, eigenaresse van YogaMoves in Utrecht heeft Shiva Rea al meerdere malen naar Nederland gehaald en deze maand brengt zij Shiva Rea naar Amsterdam. Zij werkt deze keer samen met Natural Yoga, een collectief van yogadocenten in Amsterdam die ambassadrice zijn voor een natuurlijke levensstijl. Natural Yoga organiseerde drie Global Mala Festivals in Amsterdam; op Blijburg, in het Westerpark i.s.m. Westergasfabriek en in NH hotel Krasnapolsky. Alle inkomsten werden omgezet in bomen voor het regenwoud in Brazilië. Verschillende docenten van Natural Yoga volgden één of meerdere Teacher Trainings van Shiva Rea of zijn er nog mee bezig. En natuurlijk zijn zij allemaal aanwezig bij het Shiva Rea event in Amsterdam.

Noëlle Sterk, founder van Natural Yoga zegt hierover: “Shiva is voor mij ‘embodiment’ (belichaming) van alles waar  yoga over gaat. Zij is een super inspirerende vrouw, die een willekeurig aantal leerlingen om zich heen kan hebben en met iedereen in de ruimte een persoonlijk contact heeft.  ‘She is holding the space’. Zij doet eer aan de originele tradities maar zoekt tegelijkertijd de flexibele grenzen op. Daar hou ik van. Yoga met Shiva is een bewegende meditatie, een plezier om te doen en een krachtige work-out voor body, mind & spirit. Shiva is vakkundig, grappig, super sexy en vrouwelijk en ook al wordt ze de Madonna van de Yoga genoemd; die attitude heeft ze zeker niet. Je ziet haar eerder met een bos wilde haren op een-surfboard in de oceaan dan in een jetset omgeving; hoewel ze het in die setting ook prima zal doen. Shiva is fun…. puur empowerment. Je moet haar meemaken.’

 De teacher training van Shiva bij Club Lite is inmiddels uitverkocht. Wel zijn er nog enkele kaartjes verkrijgbaar voor de 1-daagse mini-retreat in de Posthoornkerk in Amsterdam: “Embodying the Sacred Flow”. Wat je kunt verwachten is een inspirerende setting, een dynamische Prana Flow sessie en veel bewegende meditatie. Hoe dat precies vorm krijgt, dat weet alleen Shiva J.

De datum is 30 mei, de deuren van de Posthoornkerk gaan om 09:00 open om en tickets zijn verkrijgbaar via www.yogamoves.nl.





Natural Yoga