Van nacht in de auto naar nacht in de cel


Van nacht in de auto naar nacht in de cel

Laatste update:
31-05-2015 | 12:11

Raamsdonksveer / Oosterhout - Een 34-jarige Tilburger is in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 mei rond 03.15 uur op de A27 ter hoogte van Oosterhout aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Hij moet zijn rijbewijs inleveren.

De politie had eerder die nacht, rond 02.30 uur, al bemoeienis met hem gehad. De politie kreeg toen een melding dat de man voor overlast zou zorgen bij een woning aan de Hertogshoef in Raamsdonksveer. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn en onenigheid te hebben met de bewoners. Omdat
hij te dronken was om naar huis te rijden en niet voor rede vatbaar, gingen de agenten er mee akkoord dat de man in zijn auto sliep. Wel lieten ze de man nadrukkelijk weten dat hij onder geen beding mocht rijden en geen overlast meer mocht veroorzaken.

In de cel

Omdat de agenten vermoedden dat de man zich toch niet aan de afspraken zou houden, besloten ze korte tijd later te controleren of de auto er nog stond. Op dat moment, rond 03.05 uur, zagen ze de man wegrijden. Na een korte achtervolging kon de man op de A27 ter hoogte van Oosterhout worden
aangehouden. Hij moest meewerken aan een ademanalyse (uitslag 845 ug/l) en heeft de nacht in de cel doorgebracht. Ook is zijn rijbewijs ingevorderd.