The Ultimate 80's Experience in Melkweg Amsterdam

The Ultimate 80's Experience in Melkweg Amsterdam

Live Music + DJ'S + VJ's zorgen voor unieke totaalbeleving

Op zondag 31 mei a.s. presenteert de Melkweg in Amsterdam 'The Ultimate 80's Experience', een totaalbeleving met Live Music + DJ'S + VJ's in samenwerking met Artists & Bands. Op deze unieke avond zorgen vier No.1 tributes uit de jaren '80 samen met de beste DJ's en VJ's voor een weergaloze 80's Experience: U2 by ONE, The Police by Police Brutality, The Cure by I Found The Cure en The Cult by Choice of Weapon. De Melkweg opent op 31 mei om 19.00 uur haar deuren, het programma start om 19.30 uur. Voor meer info en kaartverkoop: www.melkweg.nl, www.artistsandbands.nl en ticketmaster.nl.

'The Ultimate 80's Experience' is in het leven geroepen om de beste tributebands, DJ's en VJ's in Nederland, België en Duitsland een podium te bieden waarop hun dynamische shows optimaal tot hun recht komen. Hierdoor ondergaat het publiek de ultieme live beleving: Met de No.1 tributes van U2, The Police, The Cure en The Cult is dit voor de liefhebbers een ultieme 80's-ervaring van het hoogste niveau.

U2 by ONE

Zoals het een goede tribute betaamt richten de vier rasmuzikanten van ONE zich met de live optredens op het evenaren van de U2 sound & feel. Met de grootste nauwkeurigheid en volledige overgave neemt ONE je mee terug naar de jaren '80 toen de Ierse Rock/New Wave band U2 de wereld veroverde met albums als o.a. War (1983), The Unforgettable Fire (1984) en haar definitieve doorbraak tot ongekende sterstatus Rattle and Hum (1988). Stuk voor stuk albums die meerdere wereldhits hebben voortgebracht zoals o.a. Pride, Sunday Bloody Sunday en I Still Haven’t Found maar ook albumjuweeltjes als o.a. Bad en Bullet In The Sky. De unieke gitaarsounds van The Edge en de gepassioneerde en vaak beladen performance van Bono worden op indrukwekkende wijze neergezet door No.1 U2 tribute ONE.

The Police by Police Brutality

De vier mannen van Police Brutality hebben zich gespecialiseerd in de live uitvoeringen van de hits en beste albumnummers van The Police zoals die waren in de periode 1978 tot 1983. In deze periode verkocht de Britse superband meer dan 50 miljoen platen, waaronder gedenkwaardige albums als Reggatta de Blanc (1980) en Synchronicity (1983) en de daarvan afkomstige wereldhits als o.a. Roxanne, Message In A Bottle en Every Little Thing She Does Is Magic. Deze en alle andere hits van The Police worden door 4-mans tributeband Police Brutality met het diepste respect maar met volle overgave op hoog niveau het publiek ingespeeld. Ook zullen een aantal van de beste albumnummers worden gebracht tijdens dit optreden op het '80’s NEW WAVE tribute festival' zodat niet alleen het grote publiek aan haar trekken komt maar ook de ‘die hard’ fans de ultieme The Police-beleving zullen ervaren.

The Cure by I Found The Cure

O.a. de albums Seventeen Seconds (1980) en The Head on the Door (1985) en Desintegration (1989) brachten The Cure wereldfaam. Met wereldhits als A Forest, Lullaby, Close To Me en Boys Don’t Cry e.v.a. zette de band een stevige stempel op de New Wave scene van de jaren '80. De vijf mannen van I Found The Cure weten de unieke The Cure-sfeer te brengen verpakt in een energieke live performance. Met de juiste New Wave sounds, ontplofte kapsels en excentrieke make up geeft I Found The Cure het publiek de ultieme The Cure experience. De band weet op indrukwekkende wijze de unieke sounds en beleving van The Cure over te brengen op het publiek waardoor er een bijzondere interactieve chemie ontstaat die je als liefhebber niet snel zult vergeten.

The Cult by Choice of Weapon

De twee belangrijkste mijlpalen in het bestaan van The Cult waren de albums Love (1985) en Sonic Temple (1989). Choice of Weapon is volledig schatplichtig aan de Britse Rock-Goth-Pop-New Wave act The Cult. De vijf topmuzikanten evenaren zeer overtuigend de specifieke sound, de show en de energie van het origineel. Elementen die zo kenmerkend en herkenbaar zijn voor The Cult. De wereldhits She Sells Sanctuary, Edie, Love Removal Machine, die de band zeer populair maakten in de jaren '80 en die nog elk jaar hoog in de Top 200 staan, ontbreken natuurlijk niet tijdens de kwalitatief hoogstaande en zeer interactieve optredens van Choice of Weapon en zorgen samen met de betere albumnummers voor een overgetelijke beleving met vele kippenvelmomenten.

DJ's en VJ's

Naast deze specifieke tributebands brengen de DJ's en VJ's een totaal overzicht van de grootste hits uit de jaren '80 van o.a. Madonna, Michael Jackson, Europe, Eurythmics, Duran Duran, Culture Club, Spandau Ballet, Donna Summer e.v.a.

De deuren van de Melkweg (Lijnbaansgracht 234a) in Amsterdam gaan zondag 31 mei om 19.00 uur open, aanvang 19.30 uur. Kaarten aan de dagkassa kosten € 15,-, voorverkoop € 10,- via ia www.melkweg.nl, www.artistsandbands.nl en ticketmaster.nl.

EINDE PERSBERICHT