Eerste editie Piushaven Kunst en Klassiek

PERSBERICHT

26 mei 2015

Zondag 31 mei eerste editie Piushaven Kunst en Klassiek Een stijlvolle zondag aan het water met gevarieerde kunst en muziek.

Een klinkend nieuw initiatief van diverse Piushaven ondernemers, bewoners, Piushaven Levend Podium, Souvenir kamermuziek en medewerking van Fontys en verschillende makers. Klassiek aan de Kade in 2014 sloeg erg aan bij het publiek. Aanstormende jonge talenten en conservatorium pareltjes speelden kamermuziek vanaf een drijvend podium. Er is nu nog hechter samen gewerkt met bewoners en ondernemers in de Piushaven om dit evenement uit te breiden met een breder kunstaanbod en uitgroei mogelijkheden naar meerdere edities per seizoen. Steeds herkenbaar op vaste zondagen van de maand zodat liefhebbers in en om Tilburg weten ‘we moeten naar de Piushaven’.

Kunst

De noordkade van de Piushaven verandert deze zondag in een klein Montmartre aan het water waar schilders, beeldhouwers, fotografen en ontwerpers zich presenteren. Variërend van portret- en landschapsschilders tot graffity art en conceptuele bewegende kunst.

Klassiek

Deze dagen starten met "Kamermuziek op 't water" vanaf een drijvend podium aan de Kade van de Piushaven voor Biku. De eerste editie start met het Fontys Cello Ensemble. 14 Cellisten onder leiding hoofdvakdocente Monique Heidema vormen dit ensemble. Zij laten een gevarieërd programma horen met werken van onder andere Vivaldi, Grieg, en Piazzolla. Ook zullen zij een van de meest beroemde nummers van Queen ooit voor het publiek gaan spelen. Benieuwd welk nummer dat zal zijn? Kom luisteren! Publiek kan plaats nemen op het terras of met eigen stoel of kussen op de oever.

Gipsy, jazz en meer

Van klassiek gaat het muzikale programma vanaf het podium op het water ‘s middags over naar gipsy, Franse musette en jazz. Een breed programma voor jong en oud.

Podium Programmering

Zondag 31 mei

11.00u - 12.00 u Fontys Cello Ensemble

13.30u –15.00 u accordeonist Harm van den Berg

16.00u –17.30 u The Two Tones Jazz

Gratis te bezoeken

Zondag 28 juni en 9 augustus zijn de volgende edities Piushaven Kunst en Klassiek te beleven. Kijk voor meer informatie en de programmering op www.piushavenkunstenklassiek.nl en facebook.com/piushavenkunstenklassiek